adscode

Polis meslek yüksekokullarına 4 aşamalı sınav geliyor!

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü (20 Mayıs) sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi...

Polis meslek yüksekokullarına 4 aşamalı sınav geliyor!
Özel Eğitim

  

 Buna göre, polis meslek yüksekokulları sınavları, "fiziksel yeterlilik sınavı", "mesleki psikolojik değerlendirme", "mülakat sınavı" ve "yazılı sınav" olmak üzere 4 aşamada yapılacak.

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Polis Yüksek Öğretim Kanunu'nda yapılan değişiklik, yönetmeliğe yansıtıldı. Yasadaki değişiklikle tüm lise ve dengi okul mezunlarının, polis meslek yüksekokulları ile akademilerine girmelerine imkan tanınmıştı. Yönetmelikle, polis meslek yüksek okuluna giriş sınavlarına ilişkin düzenlemelerde de değişiklik yapıldı. Eski yönetmelikte, sınavların "Aday değerlendirme ve seçme" ile "yazılı" olmak üzere iki aşamada yapılması düzenleniyordu. Değişiklik yapan yönetmelik ise "sınav ve değerlendirmenin"; "fiziksel yeterlilik sınavı", "mesleki psikolojik değerlendirme", "mülakat sınavı" ve "yazılı sınav" olmak üzere 4 aşamada yapılması düzenlemesini getiriyor.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)