adscode

Üniversiteliler Girişimcilik Yarısması'nı Boğaziçi kazandı!

Kingston University London, British Council isbirliği ile Üniversiteliler Girisimcilik Yarısması'nı Boğaziçi Üniversitesi'nde Stella ekibi kazandı.

Üniversiteliler Girişimcilik Yarısması'nı Boğaziçi kazandı!
Özel Eğitim

153 farklı ülkeden 3800 uluslararası öğrenciye sahip olan 111 yıllık Kingston University London, Türkiye'de yüksek öğrenimin is dünyası ile etkilesimini ortaya koyan girisimcilik seminerlerini son iki yıldır daha interaktif bir platforma tasıyarak Üniversiteliler Girisimcilik Yarısması'nı düzenlemeye devam ediyor.

 

Yüksek öğrenimde girisimciliği destekleyen Kingston University London aynı zamanda British Council'ın teknik ve mesleki liselere yönelik yürüttüğü "İste Biz de Varız" projesinde yer alarak Türkiye'de girisimcilik alanında düzenlediği projelerin kapsamını genisletti. Üniversiteliler Girisimcilik Yarısması ile yüksek öğrenime yönelik yoğun çalısmalarına da devam etmektedir.

 

14 Mayıs 2011 Cumartesi günü Marmara Otel'de, İstanbul ve Ankara'dan üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı ile Kingston University London Üniversiteliler Girisimcilik Yarısması düzenlendi.

 

 Grup çalısmaları ile baslayan etkinlikte, öğrencilerden verilen materyaller doğrultusunda gerçek hayatta karsılasılabilecek zorlayıcı problemlere girisimci projeler sunarak çözüm üretmeleri istendi.

 

Toplam 16 ekip, 7 kisiden olusan jüri üyelerine girisimci projelerini sundular. Kingston University London Girisimcilik Direktörü Dr Martha Mador, Kingston University London mezunları, British Council yetkilileri ile yurt dısında eğitim sektörü ve geçen sene dereceye giren grubun temsilcilerinden olusan jüri üyeleri iki asamalı bir eleme uyguladılar.

 

Gün boyu devam eden sunumlar problem, çözüm ve iletisim baslıkları altında değerlendirildi. Turizm, çevre, eğitim ve endüstriyel tasarım gibi çok değisik konuları kapsayan projeleri sunarken, öğrenciler kendilerine verilen 3 dakikalık sürede yalın sunum teknikleri dısında yaratıcı ve tiyatral yeteneklerini de kullanarak keyifli dakikalar yasattılar.

 

 Günün sonunda sevinen ekip Boğaziçi Üniversitesi'nden çevreye duyarlı bir girisimcilik fikri gelistiren Stella üyeleri oldu. Gittikce azalan yesil alanlara karsı kendine ait bir yasam alanı vadeden proje ile üyelerin her biri £3,300 değerinde Kingston University London eğitim ücreti indirim bursu kazandı. Turkuaz ekibi ise ağırlastıkça hafifleyen çanta tasarımı ile ikincilik ödülüne layık görüldüler.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)