adscode

Prof. Dr. Akyıldız: YGS iptal edilmeli!

ODTÜ Kriptoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersan Akyıldız “Şifreleme olduğu ortaya çıktı. Bu sistemin ürettiği bir yanlış, sınav iptali olmasın için yeterliydi” sözleriyle bu bilgiler ortaya…

Prof. Dr. Akyıldız: YGS iptal edilmeli!
Özel Eğitim

Prof. Dr. Akyıldız için YGS’nin iptali için gösterdiği üç neden:

 

 

1) ÖSYM şablonu kabul etti

 

2) Şablonla sorular çözüldü

 

3) Kriptolog: Biri bile iptal nedeni

 

YGS’de yaşanan şifre iddialarına her gün yeni açıklama yapılırken, ÖSYM Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ensar Gül’ün, “Meteksan’da kitapçıklar basılırken, maalesef insan hatası yüzünden programın bir kısmı eksik çalışmış ve sistem hep aynı kalıp üzerinden kitapçık basmış; biz de yeni fark ettik şablon oluşmuş” açıklaması, sınavın kaderini yeni bir aşamaya getirdi.

 

‘Sistem hatalı’

 

Habertürk’ün haberine göre; ODTÜ Kriptoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersan Akyıldız “Şifreleme olduğu ortaya çıktı. Bu sistemin ürettiği bir yanlış, sınav iptali olmasın için yeterliydi” sözleriyle bu bilgiler ortaya çıkmasa bile sınavın iptal edilmesi gerektiğini savundu. Prof. Gül’ün de kabul ettiği “Z5Medyan” veya “Beşli Tekrar”, “Çember çevirme” olarak da isimlendirilen şablon uygulandığında doğru yanıtlara ulaşılması “sınavın iptali için iki neden de hazır” söylemlerini güçlendirdi.

 

Yetkililerden itiraf

 

Prof. Dr. Ensar Gül ve Prof. Dr. Ömer Pekşen, dünkü Radikal Gazetesi’nde yer alan açıklamalarında şablonun varlığını kabul ettiler. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir önceki günkü basın toplantısında Meteksan tarafından yapılan hatayı sadece basına dağıtılan kitapçıkla sınırlı tutup, “acemilik işgüzarlık yapmışlar” diye açıklarken, Prof. Gül ve Prof. Pekşen, hatanın bütün sisteme yönelik olduğunu şu sözlerle açıkladı:

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)