adscode

Şanlıurfa okuyor...

Vakıf Emeklilik Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan ''Işığımı Arıyorum, Okuyorum'' ve ''Şimdi Okuma Zamanı'' kampanyalarına 31 bin kitap bağışladı...

Şanlıurfa okuyor...
Özel Eğitim

 

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği 100 temel eserlerden oluşan 31 bin kitap; Vali Okutan ve Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan'ın katılımıyla Şanlıurfa'da bulunan okullara dağıtıldı.

     Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa Valiliğinin başlattığı projelerle ilgili tanıtım filmi gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, okuma kampanyalarını görev yaptığı birçok ilde uyguladığını ve Şanlıurfa'da da görevine başlamasının ardından kampanyanın startını verdiklerini söyledi. Okutan, ''Kampanya başlandığında 264 bin olan kitap sayımız, şu an 1 milyon 600 bini aştı. Okuma faaliyetleri bizim dünyamızın anlaşılması, kendimizi bilmemiz ve kendimizi tanımamız açısından çok önemli. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in de 'İkra' yani 'oku' diye başlaması, okumanın manevi anlamda da ne kadar önemli olduğu bizlere gösteriyor aslında'' dedi.

     Şanlıurfa tarihin birçok döneminde okumanın ve aydınlanmanın merkezi olduğunu belirten Vali Okutan, konuşmasına şöyle devam etti:

     ''Şanlıurfa hem ekonomik anlamda hem de devletimizin yaptığı büyük altyapı yatırımları ile çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve doğru kullanmak için eğitim faaliyetlerine ve okumaya daha fazla ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman tarihte birçok defa üstlendiğimiz misyonu bir kez daha hayatımıza katmış ve tekrarlamış olacağız. Şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi bir kez daha aydınlatmış olacağız. Bu anlamda bütün mesai arkadaşlarımızın fedakarlıklar sergileyerek gösterecekleri en ufak bir katkı, bu kampanyanın amacına ulaşmasına yardımcı olacaktır. Çalışmamızı, gayretimizi görerek, Vakıf Emekliliğin bu duyarlılığı sergilemesi bizleri ziyadesiyle onurlandırmıştır. Kendilerine sergiledikleri bu örnek davranıştan dolayı tüm hemşehrilerim adına teşekkürü bir borç biliyorum.''

     Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Bostan ise Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte devam eden okuma kampanyalarına olan ilgi ve önemin boyutunu Şanlıurfa'ya geldikten sonra daha iyi görme fırsatı bulduğunu kaydetti.

     Vali Okutan, konuşmaların ardından kitap bağışında bulunan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Bostan ile Genel Müdür yardımcıları Fahrettin Bayraktar, Murat Tanrıverdi ve Türker Gürsoy'a teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler verdi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)