adscode

Sayın Başbakan aç karnına elektronik kitap okunur mu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her yavrumuza bir elektronik kitap vereceğiz. Bütün müfredat bunun içerisinde var. İcabında bununla gidip geleceksin, başka bir şeye gerek yok, hazine bu hazine. Bunlardan…

Sayın Başbakan aç karnına elektronik kitap okunur mu?
Özel Eğitim

 

Başbakan Erdoğan’ın açıklaması;

 

“Her yavrumuza bir elektronik kitap vereceğiz. Elektronik kitap bu, görüyorsunuz değil mi? Bütün müfredat bunun içerisinde var. İcabında bununla gidip geleceksin, başka bir şeye gerek yok, hazine bu hazine. Bunlardan ücret almayacağız, ücretsiz olarak biz bunları sizlere vereceğiz. Bunlar Kılıçdaroğlu projesi değil, bunlar AK Parti'nin projesi, farkımız bu. Kaynak Kemal değil, kaynak Türkiye. Sizin bu sizin. Kaynağı sizsiniz, siz veriyorsunuz, bizde size geri gönderiyoruz. İnşallah bununla birlikte, George Amerika'da nasıl okuyorsa, aynı şekilde Düzce'de de benim Ahmedim, Mehmedim, Hasanım, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam, Hülyam aynı şekilde okuyacak. Onlar okuyor da siz niye okuyamayasınız. Yani bu yoksulluktan değildi ki, yokluktan değildi ki ama götürüyorlardı. Ama şimdi durum öyle değil, şimdi bereket var hamdolsun, bereket’

 

UNICEF’İN AÇIKLAMASI;

 

UNICEF’in çocukların durumuyla ilgili raporuna göre, Türkiye’de 22.6 milyon çocuk var, 15 yaşından küçük çocukların dörtte biri yoksulluk sınırının altında...

 

UNICEF’in Türkiye’de Çocukların Durumu Raporu’na göre, Türkiye’de çocuklar toplumu dönüştüren demografik, ekonomik, siyasal ve küresel güçlerin etkisiyle bir yandan daha fazla fırsattan yararlanabilirken, diğer yandan da giderek kırılganlaşıyor. Haftabaşında OECD’nin Türkiye’deki çocukların durumunu ortaya koyan raporun ardından yine Türkiye’deki çocukların durumunu gösteren bir rapor daha yayınlandı. Türkiye’deki çocukların BM Çocuk Hakları’na dair sözleşmede tanınan haklardan ne ölçüde yararlanabildiklerini analiz etmek amacıyla hazırlanan rapora yansıyan ilginç detaylar mevcut. Türkiye’nin orta-üst gelir düzeyinde bir ülke olduğu ve küresel standartlar ışığında mutlak yoksulluk olgusunun son derece sınırlı kaldığı belirtilirken, nüfusun yalnızca yüzde 0.5’inin günde 2.15 dolardan az gelirle yaşadığı ifade edildi.

 

Nüfusun altıda biri yoksul

 

Raporda, nüfusun altıda birinin, kırsal nüfusun ise üçte birinin ülke ölçeğinde belirlenen yoksulluk sınırının altında bulunduğu, yoksulluğun, düzensiz işlerde çalışma ve düşük eğitim düzeyiyle yakından ilişkili olduğu kaydedildi. Yoksulluk yüzünden kötü beslenme ve hastalık durumlarının ortaya çıkabildiği, eğitimin yarıda kesilebildiği ve çocukların şiddetin, sömürünün ve ihmalin tüm biçimlerine maruz kalabildiğine dikkat çekilen raporda, şu tespitler yer aldı: “Yoksulluğa maruz çocuk oranı, aynı durumdaki yetişkinlerin oranından daha yüksek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)