adscode

Seçmeli mi Zorunlu mu?

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, “‘Dindar gençlik’ yetiştirilmesi konusunda Başbakan’ın talimatı olmuş mudur? Bu konuda hangi çalışmalar yapılmıştır?” diye sordu.

Seçmeli mi Zorunlu mu?
Özel Eğitim

Acar, TBMM Başkanlığı’na, Dinçer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. “Bir TV kanalında yaptığınız ‘Milli olmayı belki yeniden gözden geçirmeye ihtiyaç var’ şeklindeki açıklamanız ile Erdoğan’ın ‘Muhafazakar, dindar gençler yetiştirmek istiyoruz’ açıklaması, aynı günlerde kamuoyuna yansımıştır” diyen Acar, şu soruları yöneltti:
- Dindar gençlik nasıl yetiştirilecektir? Belli bir okul türünde mi yetiştirilecektir? Yoksa bir program ile tüm okullarda mı uygulanacaktır? Seçmeli mi olacaktır? Herkes için zorunlu bir program mı olacaktır? Dindarlık kavramının sınırı, hangi inanca göre ve nasıl çizilecektir? Cumhuriyetin ve laikliğin modasının geçtiği yönündeki geçmiş yıllarda yaptığınız açıklama ile yeni gündeme getirilen kavramlar örtüştüğüne göre, Bakanlığın teşkilat yapısından Atatürkçülük, Cumhuriyet gibi kavramların çıkarılmasına yönelik değişiklik, eğitimin yeni yöneliminin adımları mıdır?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)