adscode

'Serbest kıyafet uygulaması 5 milyarlık sektörü çökertecek'

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker'in, okullarda serbest kıyafet uygulaması kararı ile sektörün ve çalışanlarının karşı karşıya kalacağı mağduriyete ilişkin Başbakan'ın cevaplaması istemiyle…

'Serbest kıyafet uygulaması 5 milyarlık sektörü çökertecek'
Haberler





"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.              
27 Kasım 2012 tarih ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik” ile okul kıyafetlerine getirilen serbestlik öğrencileri, velileri endişe içinde bırakırken, okul kıyafeti üreticilerini ve satıcılarını iflasın eşiğine getirmiştir.Sonuçları açısından detaylı bir araştırma yapılmadan, aniden alınan bu radikal kararda, okul kıyafetlerinin birkaç yıl öncesinden hazırlandığı gerçeği göz ardı edilmiştir. Dolayısıyla, karar alıcıları, 5 milyar dolarlık bir piyasanın çökmesini ve yüzbinlerce kişinin işsiz kalmasını umursamamışlardır.Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu uygulamadan vazgeçmemesi durumunda, bu kararın yıkıcı sonuçlarının önlenmesinin tek yolu, özel okullara tanınan forma seçebilme hakkının devlet okullarına da tanınmasıdır. Böylece hem uygulamada eşitlik sağlanmış olacak, hem de sektör üreticilerinin iflasının ve çalışanlarının işsiz kalmasının önüne geçilecektir.Konuya ilişkin olarak;1. Okullarda kıyafet serbestisini sağlamaya yönelik karar alınmadan önce, tüm tarafların görüşünü almak üzere bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu çalışmanın detayları nedir?2. Okul kıyafetlerinin birkaç yıl önceden hazırlıklarının yapıldığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, milyarlarla ifade edilen üretilmiş stokların çöpe gitmemesi adına, devlet okullarına da forma seçebilme hakkının sağlanması için bahsedilen yönetmelikte değişiklik yapmayı düşüyor musunuz?3. İşsizlik sorununun çözülemediği ülkemizde, yüzbinlerce kişinin işsizler ordusuna eklenmesine neden olacak böylesine kararlar alınmasını doğru buluyor musunuz? "

Dr. Mehmet ŞEKERGaziantep Milletvekili

www.egitimajansi.com







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)