adscode

Server Tanilli Hayatını Kaybetti

'DANIŞMA KURULU ÜYEMİZ TANİLLİ HOCA'YI KAYBETTİK'

Server Tanilli Hayatını Kaybetti
Özel Eğitim
       1991'den beri 20 yıldır dergimizin Danışma kurulu üyesi, anayasa hukuku profesörü, öğretim üyesi, yazar Server Tanilli'yi bugün 29 Kasım  2011 günü kaybettik. Kitaplarında ve yazılarında savunduğu ulusal eğitim düşünesinden ötürü kerndisine minnet borçluyuz. Özellikle "Nasıl Bir Eğitim İstiyoruz?" kitabı aydınlanmacı eğitim  anlayışındaki bakışlarımızı güçlendirmiştir.
       Server Tanilli hocamız, birçok benzeri gibi ülkemizin devrimci aydını olmasının çilesini çekti. 1978'de uğradığı silahlı bir saldırı sonrasında belden aşağısı felç kalarak tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Buna rağmen yılmadı ve mücadeleden vazgeçmedi. Yıllarca ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kaldı ve 2.000 yılında ülkesine dönerek gene çok sevdiği halkı arasında yaşamayı, üretmeyi tercih etti.
      Tanilli, yurtsever halkçı bir aydının hangi şart altında olursa olsun ülkesine ve halkına hizmet edebileceğini gösteren örnek bir insandır. Uğradığı saldırı karşısında bile insanlığa küsmedi, onun bir gün bütün bağımlılık zincirlerinden kurtulacağı yolundaki inancını kaybetmemedi.
      Ocak 1991'de Yazı Kurulu kararıyla kendisine yaptığım Öğretmen Dünyası Danışma kurulu üyeliğini hiç tereddütsüz kabul etmiş, zaman zaman yaptığımız telefon görüşmelerinde bizi  çalışmalarımızı özendirmekten geri kalmamıştır.
      Türkiye'nin fikir hayatı gibi Dergimiz ve Ulusal Eğitim Derneği topluluğu da Tanilli'nin ölümüyle büyük bir kayıp içindedir. 
      Anısı ve düşünceleri kitaplarında ve ulusal eğitim mücadelesinde yaşayacaktır.


                                                     Zeki Sarıhan
                                    
          Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkanı
                                          Öğretmen Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)