adscode

Başarının Sırrı ‘Akılcı Hayaller’den Geçiyor

Sınavdan sınava koşan öğrencilere öneride bulunan eğitim uzmanları hayal kurmanın ve kişiliğe uygun hedef seçmenin önemine değindi.

Başarının Sırrı ‘Akılcı Hayaller’den Geçiyor
Özel Eğitim

Öğrencilerin başarılarındaki en büyük motivasyon aracı hayalleri. Ailelerinin yönlendirmesi ve sosyal hayattaki gözlemleri öğrencilerin ilerde hangi mesleği seçeceğinin anahtarını oluşturuyor. Doktor, mühendis, mimar ya da bilim adamı olmak isteyen öğrencilerin önlerindeki en büyük engeller hayalleri için doğru hedefler seçmek. Kişisel becerileri ve istekleri doğrultusunda geleceğe ilişkin hayal kuran öğrenciler hayallerini gerçeğe dönüştürmek için pratik yöntemler izlemeli. Konuyla ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunan Pianalitik Dershaneler Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal hedef belirlerken kişiliği göz önünde bulundurmanın önemine değindi.

Öncelikli kural hedef belirleme

Öğrencilerinin genelinin gelecekte kendini görmek istediği yerle ilgili bir hayaliolduğunu kaydeden Hakan Baykal, başarının tesadüfle olmadının altını çizdi. Baykal “Öğrenci sadece ‘ben doktor olacağım’ diye hayal kurarsa, işini tesadüflere bırakmış olur. Tesadüflerle de başarı gelmez. Öğrenciler, her şeyin bir kuralı olduğunu bilmeli. Hedeflere ulaşmanın ilk ve en önemli yolu, okul başarısıdır. Bunun için de sınavlarda başarılı olmak gerekiyor.  Sınavlarda başarı kazanmanın ilk kuralı hedef belirlemektir. Başarının arkasında hedefe yönelik bir çalışma vardır. Hedef olmadan, öylesine yapılan bir çalışmayla sıradan bir başarıya bile ulaşılamaz. Bu nedenle, SBS’ye hazırlanırken bir hedefiniz olmalı ve bu hedefe ulaşmaya çalışmalısınız. Kendinize hedef belirlerken dikkat etmeniz gereken en önemli usur hedefinizin kişiliğinize, yeteneklerinize ve ilgilerinize uygun; gerçekçi ve ulaşılabilir olmasıdır. Belirlediğiniz hedefin bir hayal mi, yoksa zor,ama gerçekçi bir hedef mi olduğunu test edin.

HABER MERKEZİ

PLANLAMA ÇOK ÖNEMLİ

‘Zaman yetmiyor demekten vazgeç’

Hedef sonrasında en önemli kalemin çalışmak olduğunu ifade eden Hakan Baykal planlamanın önemine değindi. Baykal “Bundan sonrası öğrencinin işi. Eğer öğrenci hedefine inanıyorsa, ona ulaşmak için yapılması gereken çalışmaları planladıysa ve plana uyabiliyorsa başarılı olacak demektir. Bu noktada öğrenciler ders planını kendi çalışma alışkanlıklarına göre yapmalı. Uygulayamayacağı, ağırlığı altında ezileceği planlarda kaçınmalı. Zamanı verimli kullanın ve zaman yetmiyor söyleminden uzaklaşın” dedi. Baykal hedeflerin belirlenmesi sırasında öğrencilerin kendilerini iyi tanıyanlardan destek almaları gerektiğine de dikkat çekti.

star


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)