adscode

Sınavsız Öğrenci Alan Liselerin 2012-2012 Yılı Kayıtları Başlıyor

Sınavsız Öğrenci Alan Liselerin 2012-2012 Yılı Kayıtları Başladı.

Sınavsız Öğrenci Alan Liselerin 2012-2012 Yılı Kayıtları Başlıyor
Özel Eğitim

9. sınıf öğrencileri için sınavsız öğrenci alan okulların kayıtları 31 Ağustos’ta sona erecek. 

Kayıtlar Elektronik Ortamda 

Kayıtlar elektronik ortamda yapılacak. Elektronik sistem üzerindeki kayıtlarını öğrenci ve veliler e-okul üzerinden öğrenebilecek. 

Başvurular 31 Ağustosta Bitiyor 

Aday öğrenci kayıtları genel ve meslek liseleri tarafından 13 Ağustos’ta başlayacak ve 31 Ağustos 2012 tarihinde sona erecek. 

Kayıt bölgesini öğrenmek isteyenler lise müdürlüklerine giderek kimlik, adres, kimlik, TC kimlik ve ilköğretim numaraları ile giriş yaparak öğrenebilecek. 

Genel ve Meslek Lisesi Kayıtları 

Meslek lisesine kayıtlarda ikametgâh adresi aranmazken genel lise kayıtlarında ikametgâhlarına göre öğrenci kaydı yapılacak. Genel Lise kayıtları, komisyon tarafından oluşturulan kayıt bölgesi içerisinde yer alan öğrenciler için yapılacak. 

Meslek liseleri için ikametgâh zorunluluğu olmayacak, öğrenciler tercihte bulunup tercih doğrultusunda bir okula yerleştirilecek. Meslek lisesi için en fazla 10 tercihte bulunulabilecek. Meslek lisesi yerleştirmeleri diploma puanlarına göre, eşit olması durumunda tercih sıralamasında en üstte olan öğrenciye, yine eşitlik olursa yaşı küçük olana öncelik verilecek. 

Genel Lise öğrencilerinin yerleştirilmesi diploma not ortalaması ve yaşı küçük olana öncelik verilerek yapılacak. Kontenjan fazlası olan ve öğrenciler ikametgahları baz alınarak en yakın liselere dengeli bir şekilde yerleştirilecek. 

Sınavsız öğrenci alan liselere kayıt sonuçları 7 eylül tarihinde MEB tarafından www.meb.gov.tr den ilan edilecek. Öğrencilerin yerleştirildikleri liselere kayıtları 14 Eylül’e kadar tamamlanacak. 

Öğretmen ve İdareci Çocukları Velilerinin Okullarına Kayıt Yaptırabilecek 

Sınavsız öğrenci alan lisede görevli öğretmen, personel, idareci ve müdür çocuklarının kayıtları ikametgâh şartına bakılmaksızın görev yaptıkları okullara yapılabilecek. 

Liselerin kontenjanlarını dolduramadığı durumlarda, veli öğrencisini; kardeşinin öğrenim gördüğü okul veya velinin işyerinin bulunduğu bölgeye dahil olan liseye kayıt yaptırabilecek. 

Şehit Çocukları İstedikleri Okula Kayıt Yaptırabilecek 

Terör saldırıları nedeniyle şehit veya malul olan öğretmen, şehit, malul ve muharip gazi çocukları; ayrıca özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar durumlarını belgelendirdikleri takdirde hangi meslek veya genel liseyi isterlerse o okula kayıtları yapılacak. 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)