adscode

Sosyal Medya Ders Oldu

FMV Işık Okulları öğrencileri ‘Sosyal Medya’nın pratiklerini deneyimledi.

Sosyal Medya Ders Oldu
Özel Eğitim

 

 

 

FMV Işık Okulları, öğrencilerinin sosyal medyada iletişimin olanaklarını öğrenmesi ve bu alanda kendilerini geliştirerek projeler üretmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekleyerek, alanın uzman isimlerinden Özgür Alaz’ı öğrencilerle buluşturdu.

 

FMV Galeri Işık’ta yer alan ‘Audi Q3 Beklentilerinizden Yaratıldı’ sergisi bağlamında oluşturulan  Twikaye projesini anlatan Özgür Alaz, öğrencilerle birlikte sosyal medyada yeni ve yaratıcı fikirleri tartışmaya açtı. Alaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Sosyal Medyada İletişim ‘ başlıklı konferansta fikirlerin ve sözcüklerin özgür dolaşımının önünü açan Sosyal Medya fenomeni tartışıldı.

 

Sosyal medya, dijital strateji, iş modeli inovasyonu, trend analizi, yalın şirket ve kişisel verimlilik konularında uzmanlaşan Özgür Alaz, gençlere sosyal medya neleri vaad ediyor, 2012 de sosyal medya, sosyal medya’da bundan sonra bizi neler bekliyor başlıklarıyla sosyal medya hakkında bilinmesi gerekenleri aktardı.

 

 Wikipedia ve google book gibi sitelerin öğrencilerin dersleri ve araştırmaları için faydalı olacak birçok kaynak sunduğunu belirten Özgür Alaz, ‘’ Sosyal medya bilgiye ulaşma yöntemlerimizi tamamen değiştirdi. Önemli olan birçok bilginin olduğu bu ortamda daha nitelikli bilgiye en hızlı ve doğru şekilde ulaşmak. Sosyal medya’yı iyi kavradığınız zaman daha nitelikli bilgilere ulaşabilirsiniz. Sosyal medya bize daha fazla yaratıcılık ve yorum fırsatı sunmakta’’ dedi.

 

Sosyal medya sayesinde istediğimiz bilgiye daha önce hiç olmadığı kadar hızlı ulaşabildiğimizi belirten Özgür Alaz,’’ Başkalarıyla olan rekabette bilgiye hızlı ulaşmak bireyleri farklı kılacak ve başarıya götürecek’’ diyerek rekabetin yolunun sosyal medyadan geçtiğine dikkat çekti.

 

Özgür Alaz sosyal medyadan verimli şekilde yararlanmanın formülü olarak sosyal ağ tipi çalışma, aradığını kolayca bulabilmek, teknoloji okuryazarlığı becerisine sahip olmak ve bilgisayar kodlamalarını bilmek olduğunu belirtti.    

   

Twikaye Projesi Nedir?

Twikaye, Audi Q3'ün lansmanıyla eşzamanlı çalışarak oluşturulan bir Twitter projesidir. "Modern dünyada başarının anahtarı büyük hikayeleri akıllıca anlatmak." sloganından yola çıkan Audi Q3'le örtüşen Twikaye projesine http://twikayeler.com/ adresinden ulaşabilir. Twitter entegrasyonlu çalışan mikrosite sonuna #twikaye hashtag'i eklenen 140 karakterlik hikayelerden oluşan tweet'leri bir araya toplayarak ve kullanıcılara bu twikayeleri oylama, retweet etme ve yorumlama fırsatı verecek.

 

 

 

Özgür Alaz Kimdir?

Özgür Alaz, İTU İşletme Mühendisliği (2005) mezunu genç bir girişimci… Dijital strateji ve pazarlama teknoloji geliştirme alanındaki projelere liderlik yapıyor. Finans, telekom ve dijital iş modelleri alanında tecrübeye sahip olan Alaz’ın uzmanlık alanları arasında, sosyal medya, dijital strateji, iş modeli inovasyonu, trend analizi, yalın şirket ve kişisel verimlilik konuları bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)