adscode

Sözleşmeli'den Kadroya Geçen Öğretmenlerin Mağduriyeti

'İl içi yer değiştirme işlemleri sırasında çıkan sorunlar öğretmenlerin lehine düzeltilmeli'

Sözleşmeli'den Kadroya Geçen Öğretmenlerin Mağduriyeti
Haberler

Genel hatlarıyla Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu incelendiğinde karşımıza çıkan sorunlar şunlardır ve bunların mutlaka öğretmenler lehine düzeltilmesi gerekmektedir.
- Öğretmenlerin sadece 5 tercih yapması ve sıraların sadece bir kez çalıştırılması birçok öğretmenin yer değiştirememesi anlamına gelmektedir. Tercih sayısı önceden olduğu gibi 25 olarak değiştirilmeli ve sıranın en az iki defa çalıştırılması için gerekli düzenleme yapılmalıdır.
- Bulunduğu eğitim kurumunda 3 yıllık süre hesabında 15 Eylül tarihinin temel alınması birçok öğretmenimizi mağdur edecek ve bulundukları yerde 3 yıl yerine dört yıl çalışmak zorunda kalacaktır. İller arası yer değiştirme kılavuzunda da 15 Eylül tarihinin esas alınması (Umarız oradad 30 Eylül esas alınır) mağduriyetleri arttıracaktır. Sayın bakanın “öğretmenlerin yer değiştirmelerinde 30 Eylül esas alınacak” açıklamasının gereği olarak iller arası atama kılavuzunda 30 Eylül tarihi dikkate alınmalıdır.

“ -Sözleşmeli olarak çalışırken 632 Sayılı KHK ile kadrolu olarak atanan öğretmenlerin önceki hizmet süreleri 3 yıllık sürenin hesabına dahil edilirken; KPSS puanı ile kadrolu olarak atanan öğretmenlerin, önceki hizmet sürelerinin 3 yıllık sürenin hesabında yok sayılması hakkaniyet ilkelerine uygun değildir. Bu durumda kadrolu öğretmen olabilmek için KPSS’ye çalışan ve atanabilecek puanı almayı başarabilen öğretmenler cezalandırılmıştır. Belirtilen hatalar düzeltilerek İl Dışı İsteğe bağlı yer değiştirme işlemleri öncesi öğretmenlerin mağduriyeti giderilmelidir."

aktif eğitim-sen

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)