adscode

Tablet Bilgisayarı Kullanacak Şanslı İlk 17 Şehir Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, tabletli eğitimin başlayacağı 17 ilde 51 okul belirledi. Şubat ayında 51 okula toplam 12 bin tablet bilgisayar ile 1.500 akıllı tahta dağıtımı yapılacak.

Tablet Bilgisayarı Kullanacak Şanslı İlk 17 Şehir Belli Oldu!
Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, FATİH Projesi kapsamında tablet bilgisayarlarla ilgili pilot uygulamaya Şubat’ta başlıyor. Bakanlığın pilot uygulamanın başlamasına karar verdiği 17 il İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hatay, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Rize, Samsun, Uşak ve Yozgat oldu.

Bu illerdeki 51 okulda 9’uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacak. Ayrıca 51 okul içinde 3 ilköğretim okulunun 5’inci sınıfları da pilot uygulamaya dahil edilecek. Böylece belirlenen okullarda 9 bin 435 öğrenciye bilgisayar ulaştırılacak. Bununla birlikte pilot uygulamanın yapılacağı okullarda 2 bin 259 öğretmen ile tablet kullanımı eğitimi verecek 169 eğiticiye bilgisayar sağlanacak. Toplamda dağıtılacak tablet sayısı 12 bini bulacak.

Kendini kilitliyor

Sınıflardaki akıllı tahtalar, öğrencilere dağıtılan bilgisayarlarla etkileşimde olacak ve öğrencilerin derslere aktif katılımını sağlayacak. Akıllı tahtalardan belli bir süre sinyal almayan tablet bilgisayarlar, üzerlerindeki kırılması mümkün olmayan yazılımla kendini kilitleyecek. Böylece öğrencilerin bilgisayarları çalma ya da satma ihtimaline karşı önlem alınmış olacak.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldiği dönemde eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde tüm 5 ve 9’uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtılacağını söylemişti. Yaklaşık 1.5 milyon tabletin dağıtılmasını planlayan Bakanlık, ihale sürecindeki gecikmeler ve üretim sıkıntısı nedeniyle 12 binlerde kalmak zorunda kaldı. Dinçer’in planına göre 4 yılın sonunda 5’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerin bilgisayarı olacaktı. Fakat sonra ortaya çıkması muhtemel sorunların belirlenebilmesi için bu dönem uygulamanın pilot olarak yapılmasına karar verildi. Genel uygulama en erken 2012-2013 eğitim yılının ikinci yarısında başlayacak.

Z-KİTAP YETİŞMİYOR

Okullara dağıtılacak ilk tabletler 8.9 inç ekrana sahip olacak. ‘General Mobile’ tarafından üretilecek olan tabletler için yazılım geliştirme çalışmaları da sürüyor. ‘z-kitap’ denilen zenginleştirilmiş kitapların hazırlanmasında gecikmelerin olduğu ve gelecek döneme yetişeceği ifade edildi. ‘z-kitap’lar ‘e-kitap’lardan çok daha gelişmiş olarak tasarlanmıştı. ‘Z-kitap’larda ders içeriğinin yanı sıra animas- yon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo, simülasyonlar da bir arada olacak.

 

vatan


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)