adscode

'Taş atarak bir yere varamayız!'

Gazeteci-yazar Yılmaz Özdil, önceki gece Genç Bakış’ın konuğuydu. Sivri dili ve sert yorumuyla öğrencilerden bol bol alkış aldı. Ama eminim ki başta iktidar olmak üzere pek çok kişiyi yine kızdırdı.

'Taş atarak bir yere varamayız!'
AG Blog




İşte Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşen programdan satır başları:
ODTÜ gibi düşünen çok-  ODTÜ bir zihniyet akrabalığının ifadesidir. ODTÜ’de okumayan ama ODTÜ’lüler gibi düşünen öğrenci ve vatandaş sayısı çok yüksek. -   Üniversite adına kınama açıklaması yapan akademisyenlerin akademisyenliği tartışmalıdır. Bireysel olarak yapabilirsin. O üniversitenin tüm öğretim üyelerinin, öğrencilerinin ortak fikri olamaz ki. Sen bunun referandumunu mu yaptın? Üniversite olarak kınayamazsın.  -  Her ne kadar romantik görünse de, gençlik duygularımıza hitap da etse şiddetle olmaz. Yani polisin yaptıklarına ya da iktidarın yaklaşımına karşı biri olarak söylüyorum; taş atarak bir yere varamayız. 
Önemli olan hukuk-  Hukuk giderse bizi bir daha hiçbir şey bir arada tutamaz. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en büyük riski hukuktadır. -  Sandık sonucuna bakarsak, AKP gerçekten tarihe damgasını vuracak kadar başarılı. Üst üste kazanma performansı açısından olağanüstü bir skor var. Ama buna öncesinden başlayarak bakmak gerek.-  Medya haber verme görevi dışına çıktığında aslında toplumda karşılık bulmuyor.  
Artık sansür zor!-  Mustafa Kemal o gemiye bindiğinde Alevi, Kürt diye bakmadı. O gün onun ideallerine inanan insan yüzde 1’di. Bugün bana göre yüzde 70. Dolayısıyla tarih ve zaman devrimin lehine çalışmış ve devrim başarılmıştır. Türkiye çağdaşlıktan geriye döndürülemez.-  Biz öğrenciyken bir konferans bile izlemezdik. Öyle bir nesildik. Ve bugün bizim lakaytlığımız, cumhuriyet değerlerini hoyratça kullanmamız, etnik kökenlere, inançlara saygı göstermememiz yüzünden toplum bu noktaya geldi. Bizim kuşağa göre çok daha fazla kafa yoruyor ve sahip çıkıyorsunuz. Dolayısıyla ikinci cumhuriyet derken birinci cumhuriyetin üzerindeki kabuğun çıkması ve altından sağlıklı cildin çıkması olarak görüyorum ve çok hayırlı buluyorum. -  Mesele BDP’li vekillerin dokunulmazlığını kaldırmak değil. Türkiye Avrupa’da ve belki de dünyada en çok parti kapatan ülke. Çünkü kapattığı partinin aynı kadrolarla tekrar açılmasına izin veren tek devlet bizimki. 

yazının devamını okumak için tıklayın








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)