adscode

Toprağın Çocukları'ndan AÇEV'e Büyük Destek

Yönetmenliğini Ali Adnan Özgür'ün, yapımcılığını ise Erkan Can'ın üstlendiği Toprağın Çocukları İzmir Özel Gösterimi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirildi.

Toprağın Çocukları'ndan AÇEV'e Büyük Destek
Özel Eğitim
Geliri, Soma'da yapımı tamamlanan Dr. Müstesna Tonguç EÇEV Kız Öğrenci Pansiyonu'na aktarılacak olan Toprağın Çocukları İzmir Özel Gösterimi'ne filmin yönetmeni Ali Adnan Özgür, yapımcı ve oyuncusu Erkan Can ile yine oyunculardan Bahtiyar Engin, Görkem Türkeş ve film ekibinden Behsat Veyseloğlu katıldı. Toprağın Çocukları İzmir Özel Gösterimi, dört yüze yakın Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyesi ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Gönüllüsü ile Konak Pier Cinemaximum Sinemaları'nda 20 Eylül Perşembe akşamı gerçekleştirildi. Filmin gösterimine katılan davetliler, yakın tarihimizin "Köylü Milletin Efendisidir" diyerek yola çıkılan ve kalkınmayı, eşitliği yokluğa rağmen destekleyen Köy Enstitülerimizin az bilinen öyküsüne daha yakından tanık oldu. 
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI'NIN ONUR KONUĞU DR. ENGİN TONGUÇKöy Enstitüleri'nin kurucusu olan İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Dr. Engin Tonguç ise onur konuğu olarak Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nın misafiri oldu. Köy enstitüleri hakkından birçok yazısı ve araştırması bulunan Dr. Engin Tonguç, eşi Dr. Müstesna Tonguç'un vasiyeti üzerine Soma'daki Dr. Müstesna Tonguç EÇEV Kız Öğrenci Pansiyonu'nun yapıldığını ve işletmesinin gönül rahatlığıyla EÇEV'e verildiğini dile getirdi. Köy Enstitüsü anlayışının filmde çok iyi yansıtıldığını söyleyen Dr. Tonguç, "Bu filmin devamı olmalı, yarım kalmış" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
"ENGİN TONGUÇ VE EŞİNİN AŞK HİKAYESİ GİBİ"Toprağın Çocukları film gösterimi öncesinde düzenlenen basın toplantısında Dr. Engin Tonguç, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Berrin Ertürk ve Toprağın Çocukları film ekibi basının sorularını yanıtladı. Basın toplantısında söz alan EÇEV Başkanı Berrin Ertürk, "Ege Çağdaş Eğitim Vakfı olarak 17 yıldır Köy Enstitüleri'ndeki ruhu içimizde taşıyarak çalışıyoruz. Toprağın Çocukları filminin hikayesini duyduğumuz anda başlayan heyecanımız bizi aynı masada sizlere aynı yolda ilerlediğimizi göstermeye kadar getirdi" dedi. Böyle bir etkinliği Dr. Müstesna Tonguç Kız Öğrenci Pansiyonu'muzun açılışı döneminde yapmaktan duydukları gurur ve mutluluğu dile getirirken, desteklerini esirgemedikleri için başta Dr. Engin Tonguç ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri olmak üzere Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'nı yalnız bırakmayan Toprağın Çocukları film ekibine ve Konak Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu.
Filmin içeriğine de değinen Berrin Ertürk, konuşmasında "Tıpkı Dr. Engin Tonguç ve değerli eşinin aşk hikayesi gibi" diyerek, 'Köylü milletin efendisi olacaktı' sloganıyla yola çıkan, Köy Enstitüleri'nin kapatılmasını konu alan 'Toprağın Çocukları' filmindeki aşk hikayesine atıfta bulundu. 
Basın toplantısında konuşan Yönetmen Ali Adnan Özgür ise " 30 yaşımda hayattaki en büyük başarım olan bu film bana İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Engin Tonguç ile bir arada olabilmeyi sağladı. Bu yüzden bu işi başardığımı hissediyorum. Burada olma fırsatını verdikleri için Ege Çağdaş Eğitim Vakfı'na tüm film ekibi adına teşekkür ediyorum." dedi.
"SANATIN OLDUĞU YER KARARMAZ"Basının sorularını yanıtlayan oyuncular, İzmir'in ışığı, denizi, çevre faktörleri ile sinema ve dizi sektörü için aslında aranan bir şehir olduğunu, İzmirli sahip çıkarsa bu şehrin bir HOLLYWOOD olabilecek kadar çok imkanı olduğunu dile getirdiler. Erkan Can "Bir yıl içinde sektörü buraya çekebilecek gücünüz varken bunu niye değerlendirmediğinizi biz sizin aracılığınızla soruyoruz." dedi. Filmin hikayesinin yarım kaldığını ve bir sonraki filmi İzmir'de çekmeyi çok istediklerini belirttiler. 
Sözü alan Bahtiyar Engin "Siz ayrı bir ülkesiniz ve bunun imkanlarından yararlanmak için uğraşın, Karartılmayan bir şehir olarak sanata sahip çıkın sanata sahip çıkan hiçbir yer kararmaz." dedi. Toprağın Çocukları filmi için İzmir'deki Köy Enstitüsü'nün de ziyaret edildiğini fakat NATO arazisinde olduğu için kullanılamadığını sözlerine ekledi. 
Yapımı tamamlanan ve 25 Eylül Salı günü açılışı yapılacak olan Dr. Müstesna Tonguç EÇEV Kız Öğrenci Pansiyonu için organizasyonu Dergici Halkla İlişkiler tarafından yapılan gecede, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı desteklerini esirgemeyen gönüllüleri ile EÇEV'e fayda sağlayacak bir işe daha imza atmış oldu.
Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)