adscode
adscode

'TÜBİTAK projeleri tek tek inceleniyor'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü TÜBİTAK projelerinin tek tek incelendiğini söyleyerek "Projeler sabote edilmiş mi, devlet ne kadar zarara uğratılmış? Bunları tek tek ortaya çıkaracağız." dedi.

'TÜBİTAK projeleri tek tek inceleniyor'
Türkiyeden Haberler
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "TÜBİTAK projelerinin geçen dönemde yavaşlatıldığı veya inkıtaya uğradığı tespitlerimiz var. Şu anda tek tek projeleri inceliyoruz. Projeler sabote edilmiş mi, devlet ne kadar zarara uğratılmış? Bunları tek tek ortaya çıkaracağız." dedi.

Çeşitli ziyaret ve toplantılar dolayısıyla Edirne'ye gelen Özlü'yü, Edirne Valiliği girişinde, Vali Günay Özdemir ve protokol üyeleri karşıladı. Şeref defterini imzalayan Özlü, Vali Günay'dan Edirne'nin tarihi ve ekonomisi ile ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezinde (TÜBİTAK) fazla istihdam olduğu ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından sınır güvenlik sistemleri çalışmalarının engellendiği iddialarının sorulması üzerine, 2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK'a bin 707 kişinin alındığını, ancak TÜBİTAK'ın böyle bir iş yükünün olmadığını söyledi.

TÜBİTAK'taki insan kaynağına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Özlü, "Bakanlıkta ve ilgili birimlerimizde tamamladık, ancak TÜBİTAK'ta sürüyor. TÜBİTAK projelerinin geçen dönemde yavaşlatıldığı veya inkıtaya uğradığı tespitlerimiz var. Şu anda tek tek projeleri inceliyoruz. Projeler sabote edilmiş mi, ne kadar sabote edilmiş, devlet ne kadar zarara uğratılmış? Bunları tek tek ortaya çıkaracağız. Önce insan kaynağı ile ilgilendik, şimdi de TÜBİTAK'ın yürüttüğü projeler üzerinde inceleme yapıyoruz." diye konuştu.

Son günlerde artan terör eylemlerine yönelik bir soru üzerine de Özlü, "Başbakanımız 'PKK ile FETÖ, bunlar iki paralel örgüt' dedi. Birisi ortaya çıkıyor, biri bastırılınca diğeri ortaya çıkıyor. Paslaşan ve aynı amaca hizmet eden iki örgüt." dedi.

Özlü, Suriye'de rejim ya da Rus uçakları tarafından Halep'in El Katerji mahallesindeki sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Ümran Daknes'in görüntüleriyle ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Avrupa'da, bakan olmadan önce, NATO ve AGİT'te toplantılara katıldım. Bu toplantılarda Suriye'de siyasi kriz çözülmeden mülteciler ve göç sorunun çözülmeyeceğini söyledik. Maalesef siyasal krizi çözmede, maalesef Batı ve ABD iyi bir sınav vermedi. Obama'ya seçildiği ilk dönem Nobel Barış Ödülü verilmişti. Obama'ya verilen ödül ve dünyanın bugün geldiği noktaya bakarsak bu ödülü Obama hak ediyor mu? Ben hak etmediği kanaatindeyim. Batılı müttefiklerimiz, dostlarımız Suriye krizi konusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hassasiyeti gösterselerdi bugün bu noktaya gelinmezdi."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)