adscode

Turizm ve Otel İşletmeciği Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciği Yüksekokulundan 2011-2012 Öğretim Yılı’nda mezun olan öğrenciler Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda düzenlenen törende diplomalarını aldı.

Turizm ve Otel İşletmeciği Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi
Özel Eğitim
Mezuniyet töreni, mezunlar adına Yüksekokul Birincisi Burcu Doğrusöz, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yaşar Sarı ve ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’in yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı. 
Yüksekokul olarak ilk mezunlarımızı vermenin sevincini yaşıyoruz diye konuşmasını başlayan Doç. Dr. Yaşar Sarı, çağın ihtiyaçları doğrultusunda mükemmel turizmciler yetiştirdiklerini ve bu konuda öğretim elemanlarının hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade etti. İnsana yapılan yatırımın en zor, en uzun ve en zahmetli yatırım olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yaşar Sarı yüksekokul hocalarına teşekkürlerini sundu. Turizmin 1980’lerden itibaren ülke kalkınmasında önemli bir yer teşkil ettiğini ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Doç. Dr. Yaşar Sarı, turizmin ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal gelişimi de katkı sağladığını söyledi. 
2011 yılı verilerine göre Türkiye’nin 77 milyar dolar dış ticaret açığı olduğunu söyleyen Doç.Dr. Yaşar Sarı, Turizm gelirleri olmasa bu rakamın 100 milyar doları bulacağını belirterek bacasız sanayinin dış ticaret açığının beşte birini karşıladığını dile getirdi. Mezunların teknolojiyi bilen, lider ve tam donanımlı şekilde yetiştirildiklerini, aldıkları bu eğitimle her güçlüğün üstesinden gelebileceklerini inandığını kaydeden Doç. Dr. Yaşar Sarı yüksekokul olarak mezunlarının hep yanlarında olacaklarını ifade etti.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de Turizm sektörünün ihtiyacı olan yönetici düzeyinde nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunun ilk mezunlarını vermenin gururunu taşıdıklarını kaydetti.
Turizmin bacasız sanayi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hasan Gönen, ülkemizin ekonomisi için turizmin, turizm için de eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Bu sektörde yabancı dil bilen çok yönlü nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen mezunların bu doğrultuda eğitim aldığını sözlerine ekledi. Sektörde mesleki bilginin yanı sıra sevgi, saygı, hoşgörü ve sabrında önemli olduğunun altını çizen Prof.Dr. Hasan Gönen mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmalar bitiminden sonra Yüksekokul Birincisi Burcu Doğrusöz mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Tören dereceye girenlerin ve mezun olanların diplomalarını almasının ardından öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)