adscode
adscode

Türk Telekom 4,5G'yi test etti

Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Şahin: - "Mersin'de ilk kez gerçek kullanım koşullarında 4,5G deneyimini sunduk"

Türk Telekom 4,5G'yi test etti
Türkiye'den Haberler
Türk Telekom Grubu, Mersin'de gerçek kullanım koşullarında, 4,5G'ye uyumlu telefonlarla test çalıması gerçekleştirdi.

Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 4,5G teknolojisinin İstanbul'da düzenlenen 27. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde ilk kez kullanıcının deneyimine sunan tek operatörün Türk Telekom Grubu olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde olduğu gibi 4,5G teknolojisini Mersin'de de vatandaşların deneyimine sunduklarını ifade eden Şahin, grubun IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi'nde aldığı frekans paketlerini kullanarak 4,5G'ye uyumlu telefonlar üzerinden Mersin'de ilk canlı deneyiminin yapıldığını kaydetti.

4,5G'nin hayata geçmesiyle mobil internet erişimi deneyiminin farklı bir boyuta taşınacağını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 4G testlerini başlatan operatör olarak, ülkemiz çapında, gerçek kullanım koşullarında, canlı 4,5G testleri gerçekleştirme ve kullanıcıları 4,5G'nin sunacağı ayrıcalıklarla tanıştırma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda önce İstanbul'da ilk kez 4,5G deneyimini canlı olarak son kullanıcılara sunduk. Şimdi de Mersin'de ilk kez gerçek kullanım koşullarında 4,5G deneyimini sunduk. Türk Telekom olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gerçekleştirilen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi kapsamında aldığımız frekanslarla en yüksek hızı ve kapasiteyi sağlayacak operatör konumdayız. Hem açık hem kapalı alanlarda müşterilerimize en iyi mobil deneyimini biz yaşatacağız."

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da kentte yapılan 4,5G testleriyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4,5G ihalesinin 26 Ağustos'ta yapıldığını hatırlatarak, tahminlerin üzerinde bir teklif geldiğini söyledi.

Elvan, bu çalışmayla 4 milyar avroya yaklaşan bedelin devletin kasasına gireceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu önemli bir rakam. Bizim beklentimiz bunun altındaydı ancak başarılı bir şekilde gerçekleşti. Yoğun bir şekilde operatörlerimiz altyapı yatırımlarına başladılar ve şu anda her 3 operatörümüz de çok yoğun bir çalışma içerisindeler. Dün 2 milyar avroluk kısım devletin hazinesine girdi. Bugün bizim için önemli bir gün. 4,5G'nin Mersin'de ilk denemesi gerçekleşti. Başarılı bir deneme yapıldı. Ben bu denemeyi gerçekleştiren arkadaşlarımı kutluyorum ve tebrik ediyorum. Bir müjde daha vermek istiyorum, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren vatandaşlarımız 4,5G'yi kullanma imkanına kavuşacaklar."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)