adscode

Türk ve Ukraynalı Sanatçılar Kemerburgaz'da buluşuyor!

Ukrayna ve Türkiye arasındaki akademik ve sanatsal deneyimleri paylaşma noktasından hareketle yola çıkan Türkiye - Ukrayna Uluslararası Resim Çalıştayı, Sergi ve Sempozyumu, Türk ve Ukrayna kültürünü…

Türk ve Ukraynalı Sanatçılar Kemerburgaz'da buluşuyor!
Özel Eğitim

Proje yürütücülüğünü İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin yaptığı ve başkanlığını fakülte dekanı Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin’in üstlendiği organizasyon farklı yaş, cinsiyet ve kültür gruplarına ait olan sanatçılarla Ukrayna ve Türkiye’ye dair imgelerin sanatçılarda yarattıkları etkileri ve bunların akademisyenler tarafından nasıl değerlendirildiğini görünür kılmayı amaçlıyor.

İlk aşamada Uluslararası Resim Çalıştayı için 15 – 25 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ukrayna’nın Odessa şehrindeki Koblevo Berözka Tesisleri’nde işlerini üretecek olan sanatçılar, organizasyon komitesi tarafından sağlanacak malzemelerle, aynı alanda bir arada çalışacaklar. 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu kapsamındaki Çalıştay’a Türkiye’den 102 sanatçı ve öğretim üyesi katılırken, herhangi bir konu ve teknik kısıtlamasının güdülmemesi, ortaya hem yaratıcı hem de bağımsız çalışmaların çıkmasını sağlayacak.  

İkinci aşamada 24 Mayıs 2011 tarihinde Çalıştay sonunda ortaya çıkarılan yapıtlar Odessa Doğu ve Batı Sanatları Müzesi’nde sergilenecek. Son aşamada ise sanatın akademik bir platformda ele alınması noktasında düzenlenecek Sanat ve Etkileşim temalı sempozyum gerçekleştirilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)