adscode

Türkiye, Londra Kitap Fuarı’nda!

Türkiye, yayıncılık sektörünün önemli buluşma noktalarında birisi olan ve özellikle telif anlaşmaları açısından büyük önem taşıyan Londra Kitap Fuarı’na katılıyor.

Türkiye, Londra Kitap Fuarı’nda!
Özel Eğitim

11-13 Nisan tarihleri arasında Londra Earls Court’ta gerçekleştirilecek fuarın Türk edebiyatının yurtdışına açılımına büyük katkı vermesi bekleniyor.

Türkiye, 11-13 Nisan tarihleri arasında dünyanın en önemli kitap fuarlarından olan Londra Kitap Fuarı’na katılıyor. Yayıncılık sektörünün önemli buluşma noktalarından birisi olan ve özellikle telif alışverişi açısından büyük önem taşıyan Londra Kitap Fuarı’nda sektörü temsilen özel yayınevleri ve telif ajansları temsilcileri yer alacak.

Londra Kitap Fuarı’nda, Türk yayınevlerinin 2009-2011 yılları yayınlarından oluşan seçkin bir koleksiyon ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın prestij yayınları ve TEDA kapsamında yayınlanmış 1500 civarında eser sergilenecek.

Fuar bitiminde söz konusu yayınlar “Her Ülkede Bir Türkiye Kitaplığı Projesi” kapsamında başta Milli Kütüphaneler olmak üzere, araştırma merkezi ve üniversite kütüphanelerine bağışlanacak. Ayrıca, İngilizce hazırlanmış güncel yazar ve yayıncı katalogları ile kültür, sanat ve edebiyatımızın tanıtımına yönelik hazırlanmış yirmiyi aşkın çeşit cep kitabı ve tanıtım broşürlerinden oluşan 10 bin civarında tanıtım materyali de fuarda ziyaretçilere dağıtılacak.

Türkiye’den 7 telif ajansının katılacağı fuarda, ajanslar bir yandan Türk yazar, yayıncı ve çevirmenler için yeni bağlantılar kuracak bir yandan da edebi ve kültürel dışa açılımın önemli bir ayağını oluşturan TEDA projesini tanıtacaklar.

Dünya yayıncılık piyasasında etkili olabilmek için Londra Kitap Fuarı’na önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin yoğun sektörel katılımı planlanıyor. Bu amaçla Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi koordinatörü ve Yayıncılık Moderatörü, özel yayınevi temsilcileri, İTO ve İBB Kültür A.Ş. yetkililerinden oluşan bir heyet fuar idaresi ve İngiliz yayıncılık dünyası temsilcileri ile görüşmeler yapacak.

Londra Kitap Fuarı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005’ten bu yana yürütülen TEDA projesinin tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Türk edebiyat eserlerinin yabancı dillere çevrilmesi ve yayımlanmasına karşılıksız maddi destek sağlayan projede bugüne kadar 811 esere yararlandı. Bu eserlerden 560’ı 50 dilde yayımlanarak okuyucuyla buluştu.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)