adscode

Türkiye'den Götürülen 25 Çocuğa İran'da Eğitim Verildi

Yaşları 13-19 yaşlarındaki çocukların, İran'a götürüldükleri ve orada dini liderlerle görüştürüldükleri ortaya çıktı. İran'da Türk çocuklara bu ziyaretin Hac'dan 100 kat daha değerli olduğu söylenmiş...

Türkiye'den Götürülen 25 Çocuğa İran'da Eğitim Verildi
Özel Eğitim

 

 

 

İran'ın yaz aylarında 25'li gruplar halinde Türkiye'deki ortaokul ve lise çağındaki çocukları bütün masraflarını karşılayarak İran'a götürdükleri orada dini liderlerle görüştürdükleri ortaya çıktı. Götürüldükleri İran'da 20 gün boyunca dini liderlerle görüştürülen, dini eğitim verilen, yaşları 13-19  arasındaki 25 çocuk dönüşte Ağrı Doğubeyazıt'ta ajanlık sorgusuna çekildi. Savcılık, İran'a yapılan bu ziyaretlerle ilgili soruşturma açtı.

 



İran’a eğitime gönderilen ortaokul ve lise çağındaki çocukların ajanlık faaliyetinde kullanıldığı yönündeki ihbar üzerine Ağrı Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. 12 Eylül’de Türkiye’ye dönen yaşları 13-19 arası değişen 25 kişilik grup Gürbulak Sınır Kapısı’nda durdurulup sorgulandı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, gruba liderlik yapan K.A., gözaltına alındı.

 



Türkiye’den İran’a eğitim amacıyla götürülen ve 20 gün çeşitli üniversitelerin medreselerinde kalan 13-19 yaşları arasındaki 25 çocuk sınır kapısında sorguya çekildi. Öğrencilerin, İran’ın en önemli dini liderleriyle bir araya getirilip siyasi ve dini eğitim aldıkları ortaya çıktı.

 



Yaz aylarında Türkiye’den İran’a gruplar halinde gönderilen ortaokul ve lise çağındaki çocukların ajanlık faaliyetinde kullanıldığı yönündeki ihbarları değerlendiren Ağrı Doğubeyazıt Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

 

Son olarak 21 Ağustos’ta İran’a giden 25 kişilik öğrenci grubunu takibe alan istihbarat birimleri, çocukların İran’daki üniversitelere bağlı medreselerde eğitim aldığını, önde gelen dini liderlerin vaazlarına katıldıklarını tespit etti. İran İslam Devrimi Lideri Ruhullah Humeyni’nin evini de ziyaret eden çocukların, Şii mezhebinde kutsal sayılan tarihi mekanlarda ders aldıkları belirlendi.

 

 

 

Haberin Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)