adscode

'Türkiye'nin Hüzün Günleri'nde Ulu Önderimizin Son Yolculuğu?

Ölümüyle hem Türkiye’de hem dünyada milyonlarca insanı yasa boğan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün son yolculuğu Türkiye'nin Hüzün Günleri sergisi ile CEPA Alışveriş Merkezinde.

'Türkiye'nin Hüzün Günleri'nde Ulu Önderimizin Son Yolculuğu?
Etkinlikler

27 Ekim – 18 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen ‘Türkiye’nin Hüzün Günleri’ adlı sergide Ulu Önderin 1938 yılında vefat etmesi ve ardından önce Ankara’ya Etnoğrafya müzesine ardından Anıtkabir’e defnedilmesi dönemin ulusal gazetelerine yansıyan orijinal gazete nüshaları ve fotoğraflar ile gözler önüne seriliyor. Bir milletin, kurucusunun ölümünün ardından duyduğu hüzün ve neredeyse tüm dünya liderlerinin cenaze töreninde hazır bulunuşu Türkiye’nin Hüzün Günleri sergisinde.

 

 

 

 

Sergide ayrıca; Atatürk’ün sevdiği sanatçıların 45’liklerinin orijinal dönem kayıtları da ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Ziyaretçiler zaman tünelinde yaşananlara şahitlik ederken, dönemin şarkıları kendilerine eşlik ediyor.   

18 Kasım 2012 tarihine kadar gezilebilecek olan sergi her gün 10.00 – 22.00 saatleri arsında CEPA Alışveriş Merkezi zemin kat ön atrium sergi alanında.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)