adscode

Yamanlar Koleji Matematik’te Dünya Şampiyonu Oldu

TÜBİTAK tarafından belirlenen Matematik Milli Takımında yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez 53. Dünya Matematik Olimpiyatlarında Altın madalya kazandı.

Yamanlar Koleji Matematik’te Dünya Şampiyonu Oldu
Haberler
53. Dünya Matematik Olimpiyatları 105 ülkenin katılımı ile 07-15 Temmuz tarihleri arasında Arjantin’in Mar del Plata şehrinde yapıldı. Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez Türkiye’nin tek Altın madalyasını kazandı. 
Mehmet Sönmez “Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden teklifler aldım. Matematikte dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum.” dedi.   
Dünya Biyoloji Olimpiyatında da İkinci Oldular23. Dünya Biyoloji Olimpiyatları 62 ülkenin katılımı ile 06-14 Temmuz tarihleri arasında Singapur’da yapıldı. Biyoloji Milli Takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencileri Büşra Nur Delikkaya Gümüş Madalya, Akile Ebrar Mirat ise Bronz madalya kazandı. Dünya Bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler istedikleri üniversiteye Tübitak kontenjanında yerleşme hakkı kazandılar.  
Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında 163 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuludur. Bilim milli takımlarında yer alan öğrencilerimiz ülkemize Matematik ve Biyoloji’de 1 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz madalya kazandırdılar. Gelecek hafta yapılacak Dünya Fizik ve Kimya Olimpiyatlarında da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz.” dedi.   
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)