adscode

‘Yandaş öğrenciler sarayda’

Çanakkale Çarşı Caddesi'nde toplanan öğrenciler, AK Parti il binasına kadar yürüdü...

‘Yandaş öğrenciler sarayda’
Özel Eğitim

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversiteli öğrencileri temsilen bir grup üniversite öğrencisiyle Dolmabahçe'de yapacağı görüşmeye tepki gösteren ve “Yandaş öğrenciler sarayda, üniversiteliler sokakta yazılı pankart taşıyan öğrenciler, AK Parti ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ), 50 kişilik bir öğrenci grubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversiteli öğrencileri temsilen bir grup üniversite öğrencisiyle Dolmabahçe'de yapacağı görüşmeye tepki gösterdi.

 

Çarşı Caddesi'nde bir araya gelen öğrenciler, “Yandaş öğrenciler sarayda, Üniversiteliler sokaktaö yazı pankartı taşıyarak İskele Meydanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı binası önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca , “Ferman Tayyip'in, üniversiteler bizimdirö, “Parasız bilimsel ana dilde eğitimö, “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecekö, “YÖK, polis, medya. Bu abluka dağıtılacakö, “Üniversitene sahip çık, AKP'ye bırakmaö sloganları atan öğrenciler, AK Parti il binasının bulunduğu Vakıflar İşhanı'na 250 metre kala Gümrük İskelesi önünde polis tarafından durduruldu. Polis yetkilileri, öğrenci temsilcileriyle görüşerek, basın açıklamasını bu noktada yapmalarını istedi. Öğrenciler ise yasalara göre diledikleri yerde yürüyüş yapabileceklerini savundu. Polis yetkilileri ile öğrenci temsilcileri arasında kısa süreli sözlü gerginlik yaşandı. Polis, ikna çabaları yeterli olmayınca öğrencilere AK Parti İl Başkanlığı binasına 25 metre mesafeye kadar yaklaşmalarına izin verdi.

 

Grubu temsilen basın açıklamasını okuyan Esen Demirci, “Bugünlerde, Başbakan öğrencilerin sorunlarını onlarla konuşmak için Dolmabahçe'de toplantı yapacak. Ne zaman yapılacağı bile gizli tutulan bu toplantıya, öğrencilerden habersiz gizli kapılar arkasında seçilerek, her üniversiteden temsilciler gönderildi. Anlaşılan o ki, Başbakan, 'abi sohbetlerinde' dizini kırıp oturmaya alıştırılmış öğrencileri toplayıp, 'İşte benim idealimdeki gençlik' demeyi düşünüyor. Diğer yandan, kariyer düşkünü, daha öğrencilik yıllarında köşe dönmeyi öğrenmeye odaklanmış, dünyanın çıkar dünyası olduğuna inandırılmış az sayıdaki menfaatçi gencin de Tayyip'in sofrasında dizini kırıp oturması muhtemel. Bu kurnazlığa izin vermeyeceğiz dedi.

 

“Üniversitelerde nasıl bir eğitim sistemi olması gerektiği hakkında fazlaca fikre sahibiz diyen Demirci, “Bu düşüncelerimiz doğrultusunda üniversitelerde herkes için eşit ve parasız eğitim istiyoruz. Her seferinde taleplerini anlatmak için sokağa çıkan öğrencilere polis şiddetini, copu, biber gazını reva gören, arkasından da polislerini savunan Başbakan bugün Dolmabahçe'de öğrencilerin taleplerini yansıtacak, sorunlarını anlatacak öğrencileri mi topladı, yoksa istediği gibi kendisini alkışlayacak öğrencileri mi? AKP ideolojisinin üniversitede tutmadığı artık herkesin dilinde. Rektörlük koltuklarının yandaşlarla doldurulmasına, kampuslere polis yığılmasına, soruşturma terörüne, bunların hepsine rağmen üniversiteler AKP'ye eyvallah demiyor. Üniversitelerin dokusuyla AKP ideolojisi arasında uyuşmazlık varö diye konuştu. Basın açıklamasının ardından öğrenciler, olaysız dağıldı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)