adscode
adscode

Yangından Mal Kaçırırcasına, Bu Acelecilik Niye?

Üniversite açmak, bu kadar kolay olmamalı. İnsan gücü planlaması gerekir. Bunlar yapılmadığı için üniversiteler obezleşti! Bunu bu hale getirenler şimdi de "parçalayalım" diyorlar. Ama, yanlış, yanlışla…

Yangından Mal Kaçırırcasına, Bu Acelecilik Niye?
Günün Yazısı
Batılı ülkelerde, üniversite açmaya  yıllarca süren araştırma ve tartışmalardan sonra karar verilir. Hele ki, doktora eğitimi vermek istiyorsa, taşların ve kadroların yerli yerine oturması için en az 30 yıl beklemesi istenir.

Peki biz ne yapıyoruz?
Bir gecede 20 üniversite açılmasına karar veriyor, bu üniversiteler, daha mezun vermeden de doktora eğitimi için tüm kapıları açıyoruz...

Yapılanların bilimsellikleri, insan gücü planlamasıyla, hele hele akıl ve mantıkla zerre kadar alakası yok.

Sayıları 100 bine yaklaşan ya da 100 bini aşan çok üniversite var, 50 bini aşan daha çok üniversite var. Bu böyle gitmez, sayılarının azaltılması gerekir diyenlere, şunu sormak gerekir?

Üniversiteleri bu hale getirenler kim?

Hiç bir plan, program yapmadan, üniversite kontenjanını bir gecede yüzde 20 artırıp, büyükelçilikler ödüllendirilen YÖK Başkanı kim?

Üniversiteler açılırken sessiz kalan, kontenjan belirlerken öngörü hesapları baştan aşağı yanlış olduğu için üniversitelerin boş kalmasına neden olan YÖK ve ÖSYM Başkanları kim?

Kentimize üniversite açılsın, her türlü desteğe hazırız deyip ortadan kaybolan milletvekilleri şimdi nerede?..

Bu konuda sorulacak o kadar çok soru var ki, hangisini soralım?..



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)