adscode

Yazma Şenliği’nde 400 Kişi Yazma Yaptı!

Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca’nın, Manavgat’ta organize ettiği “Yazma Şenliği” bugün bitiyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Kanadalı gelini Hughette Eyüboğlu’yla düzenlenen, altı günlük atölyeye…

Yazma Şenliği’nde 400 Kişi Yazma Yaptı!
Etkinlikler
Türkiye - Hollanda ortaklı oturma grubu üreticisi Danca tarafından, Manavgat’ta organize edilen “Yazma Şenliği” bugün bitiyor. 16 Ekim, Salı günü başlayan şenlik kapsamında, 1977 yılından bu yana yazmalarla uğraşan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun gelini Hughette Bouffard Eyüboğlu, katılımcılara yazma tekniğini ve uygulamasını öğretti. 6 gün süren şenlikte 400 kişi yazma yapmayı öğrendi. 
ÖĞRENCİLER YAZMA YAPMAYI ÖĞRENDİ45 yıldır Türkiye'de yaşayan ve 1977 yılından bu yana yazmalarla uğraşan Hughette Eyüboğlu’nun verdiği eğitimlere Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Manavgat Belediyesi, Antalya İşadamları Derneği gibi kurum ve kuruluşların yanı sıra çok sayıda Hollandalı konuk katıldı. 



Anadolu motiflerini, balık, çiçek gibi doğaya ait simgeleri ve köylü kadın figürlerini geleneksel kalıp - kalem yöntemiyle yazmalara uygulayan katılımcılardan Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik-Fotoğraf Alanı Şefi Armağan Ural “Geleneksel sanatlarımızın unutulmaya yüz tuttuğu bugünlerde böyle bir etkinliği çok anlamlı buluyorum. Öğrencilerimiz müfredat kapsamında özgün baskı tekniklerini okulda öğreniyorlar. Böyle bir ustadan yüksek baskı tekniğini uygulamalı öğrenmeleri çok büyük katkı sağlayacak” dedi. Öğrenci Şura Ata ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle dile getirdi: “İnternetin olmadığı, teknolojinin bu kadar imkan sunmadığı bir dönemde Eyüboğlu’nun yaptığı eserleri görmek beni çok mutlu etti. Anlatılanları ağzım açık dinledim. Yapılan çalışmalara hayran kaldım. Umarım ileride ben de böyle bir atölye açabilirim.” Repertuarında Latin Cha Cha’dan Rock’n Roll’a, Zeybek’ten Güncel Pop’a 100’ün üzerinde eser bulunan Kent Mızıkacıları’nın müzikleri eşliğinde yazma yapan katılımcılar arasında çok sayıda yabancı konuk da vardı. Etkinliğe 3 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğuyla birlikte katılan Hollandalı Kim Voun Roon, “Danca’nın Yazma Şenliği gerçekten muhteşemdi. Çocuklarımız kalıp basıp harika boyamalar yaptılar. Burada olmak bizi çok mutlu etti” dedi.  
www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)