adscode

YDÜ, Klagenfurt Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı

YDÜ ile AVUSTURYA’NIN Klagenfurt Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı

YDÜ, Klagenfurt Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı
Özel Eğitim

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri ile Avusturya’nın Alpen-Adria Universitaet Klagenfurt Üniversitesi’nin İngiliz ve Amerikan Çalışmaları Bölümüyle iki yıllık akademik işbirliği protokolu imzalandı.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan anlaşmaya göre her iki üniversitenin ilgili bölümünde öğrenim gören öğrenciler ile öğretim üyeleri, karşılıklı olarak değişime tabii olabilecekler.  Bu anlaşma çerçevesinde ilgili bölümler ortak araştırma tasarlayıp yürütme ve her iki üniversitenin bilimsel kaynaklarını karşılıklı olarak paylaşma imkanına da sahip olacaklar. Anlaşma ayrıca Avrupa Birliği normlarını temel alan öğretimsel ve kültürel işbirliğini de kapsayacak.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne bağlı İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümleri’nin yaptığı akademik işbirliği  anlaşması, Ekim 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Yapılan bu akademik işbirliği anlaşması iki yıl süreli olup iki yıl sonunda da uzatılabilecek.  Anlaşmayı, Yakın Doğu Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ve ilgili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt, Universitaet Klagenfurt adına uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hubert Lengauer ve ilgili Bölüm Başkanı Prof.  Allan Richard James imzaladı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)