adscode

Yeni Nesil Ne İstiyor? Neden Sokaktalar?

Sadece Türkiye değil, dünya da Gezi Parkı’ndaki gençleri konuşuyor. Ama görünen o ki, dün olduğu gibi bugün de onları doğru anlayan hâlâ çıkmadı.

Yeni Nesil Ne İstiyor? Neden Sokaktalar?
AG Blog



Y Kuşağı olarak isimlendirilen ve daha düne kadar internet başından kalkmayan, ülke sorunlarına duyarsız “garip kuşak” olarak nitelendirilen bu gençler, ne oldu da bir anda meydanları doldurdu?..İşte önceki gece sezonun son Genç Bakış programında bu konuyu konuştuk.“Sosyal medya gençleri nasıl etkiledi? Sosyaller mi asosyal mi? Nasıl bir gelecek istiyorlar? Kaygıları neler? X kuşağı, Y kuşağı ve Z kuşağı kimler? Birbirlerinden farkları ne? Eleştirdikleri konularda kendileri neler yapıyorlar? Yeni kuşak tüm dünyada aynı özellikleri mi taşıyor? Geleceği nasıl şekillendirecekler? Ekonomiden siyasete dünyadaki güncel olaylara nasıl bakıyorlar?” sorularına cevap aradık.Psikolog-Yazar Doğan Cüceloğlu ve Yetenek Gelişim Danışmanı Elif Duru Gönen’in konuk olduğu, Doğa Eğitim Kurumları öğrencilerinin ev sahipliği yaptığı programdan işte satır başları:
‘Öfkelenen kullanılır’
Doğan Cüceloğlu - Psikolog-Yazar- Polisten önce gençlerle iletişim kurabilecek insanların olması ve onların nabzının tutulması önemli. Bu nabız tutma sürekli üniversitelerde olsa patlama yaşanmadan gençlerle konuşma imkanı olur.- Şu anda gençler bir varoluş mücadelesi veriyorlar. Biz buradayız, bizi dinleyebilecek bir ortam oluşsun, konuştuğumuz zaman karşımızda sadece polisi görmeyelim diyorlar. Nasıl bir mesaj vermek istiyorlar, içeriğine bakmak lazım.- Güveni kaybetmek parayı kaybetmekten çok daha önemli. Gençlerin Hükümet’e, Vali’ye güvenmesi lazım.
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)