adscode

YGS'nin iptali için imza kampanyası başlattı!

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, YGS ile ilgili şifre iddialarının milletin vicdanında derin şüpheler doğurduğunu belirterek, "YGS iptal edilsin, yeni sınav yapılsın" çağrısında bulundu.

YGS'nin iptali için imza kampanyası başlattı!
Özel Eğitim

 

Ardından beraberindeki milletvekili adaylarıyla Abdi İpekçi Parkı'nda, YGS'nin iptal edilmesi için BBP tarafından başlatılan imza kampanyasına katıldı.

 

ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavların kamu vicdanında rahatsızlık yarattığını belirten Topçu, 1 milyon 700 bin gencin geleceğini belirleyen YGS'nin şaibeli olduğunu söyledi. Hükümetin, "Biz tatmin olduk" açıklamasının milleti tatmin etmediğini ifade eden Topçu, şunları söyledi: "YGS'deki mağduriyetin sonucu olarak ortaya çıkan tepkileri ideolojik bir kılıfa büründürerek, görmezden gelip marjinal bir tepki olarak değerlendirmek doğru değildir. Hangi kesimden, hangi ideolojiden olursa olsun vatandaşlarımızın mağduriyetinin bir an evvel çözülmesi gerekir. Bunun için ilgili yer hakkında soruşturma açılmalı, bürokratlar görevden alınmalı ve ilgililer hakkında idari soruşturma açılmalıdır. ÖSYM'nin yapmış olduğu tüm sınavlar yeniden değerlendirilmelidir. YGS iptal edilsin ve bunun yerine bir an önce yeni sınav yapılsın.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)