adscode

Yıldız Teknik gerginlik sürüyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ Beşiktaş-Balmumcu Kampüsü'nde dün (23 Mayıs Pazartesi) yaşanan kavga nedeniyle öğrenciler, kampüs önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 40 kişilik topluluk, polis müdahalesinde…

Yıldız Teknik gerginlik sürüyor!
Özel Eğitim

 

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Pelin Işık, "Üniversitemizde dün bağımsız fikir kulübünün yapmaya çalıştığı etkinliği protesto etmek isteyen üniversitelilere, polis saldırıldı. Binaların içi de dahil onlarca gaz bombası atıldı. Üniversitenin tüm bileşenleriyle birlikte demokratik, bilimsel, anadilde eğitimi savunmaya devam edeceğiz." dedi.

 

"Söyleşiyi iptal etmiştik"

 

Kendisini Bülent Hoca olarak tanıtan bir sözleşmeli akademisyen de şunları söyledi: "Sırrı Süreyya Önder için saat 13.00'te bir söyleşi düzenleyecektik. Ama bu provokasyon çalışmasını duyduktan sonra, iptal ettik. Burada dışarıdan gelen gruplarla bir etkinlik yapılmak istendi. Ortam gerildi. Öğrencilerimiz bir tane afiş, broşür asamazken, dışarıdan gelen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olmayan kişiler, burada etkinlik yapıyorlar."

 

Bu arada kampüste yaşanan kavgada gözaltına alınan protestocuların, polis tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılması bekleniyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)