adscode

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi’nde!

İTÜ, 238 yıllık eğitim deneyimini 2000 yılından itibaren okul öncesi, ilköğretim ve lise düzeyindeki eğitime taşıdı. İTÜ GVO Sedat Üründül Anaokulu, Natuk Birkan İlköğretim Okulu ve Ekrem Elginkan Lisesi’nden…

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi’nde!
Özel Eğitim

 

İTÜ GVO Kurucu Temsilcisi ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “ İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nda yetişen; bilgiye erişme becerisine sahip, verimli ve etkin çalışma alışkanlığı kazanmış; yaratıcı, sorgulayıcı ve bağımsız düşünebilen çocuklarımız bizlere her zaman gurur kaynağı oldu. Okullarımız sanata ve insana duyarlı; etik değerlere saygılı; ilkeli ve özgüven sahibi Atatürkçü bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürüyor. İTÜ’lülerden, velilerimizden ve kamuoyundan gelen yoğun baskılar sonucunda İTÜ kültürünü, eğitim kalitesini ve farkını daha geniş kitlelere ulaştırmak adına yeni kampüsler yerleşkeler açmaya karar verdik. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları olarak 2000 yılından itibaren İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde edindiğimiz tecrübelerimizi;  eğitim felsefemiz, değerlerimiz, eğitim ve yönetim sistemimizle Anadolu yakasına taşıyoruz.”dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Şahin, “İTÜ’ye yakışır bir şekilde deneyimli eğitim kadrosu, geniş alt yapı ve sosyal olanakları ile Avrupa’dan sonra Anadolu’ya da yeni bir eğitim-öğretim anlayışı getireceğiz. Şehrin merkezinde, çocuklarımıza geniş derslikler ve bahçeleri ile özgür alanlar sunan yeni yerleşkede, mevcut okullarımızda uygulanan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin eşsiz olanaklarıyla bütünleştirilmiş bir şekilde eğitim verilecektir.” dedi.  

 

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Beylerbeyi’nde bulunan yerleşkenin  inşaat alanı yaklaşık 25.000 m²’dir.  Boğaziçi Köprüsü’ne 3,8 kilometre, FSM Köprüsü’ne 10,7 kilometre uzaklıktaki yerleşke, 2011- 2012 eğitim döneminde anaokulu ve ilköğretim okulu 1. sınıflarla eğitim hayatına başlayacaktır. İTÜ’lü mimarlar tarafından tasarlanan okul binasında tüm sınıflar bahçeye açılacak.

Anaokulu 12 derslikli 240 öğrenci kapasitelidir. Yaklaşık 7.000 m²’lik alan içinde müzik odası, oyun ve drama odası, seramik atölyesi, resim atölyesi, oyun parkı ve park oyuncakları, kum havuzu, GEMS Atölyesi (Matematik ve Fen Aktiviteleri), spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kütüphane, yemekhane ve konferans salonu yer alacaktır. Anaokulu; bir bodrum, bir zemin ve iki kattan oluşmaktadır.

 

İlköğretim Okulu ise 48 derslikli, 960 öğrenci kapasitelidir. Yaklaşık inşaat alanı 18.000 m²’ dir. İngilizce, Bilgisayar, Fen laboratuarları, müzik odaları, oyun ve drama odası, seramik atölyesi, resim atölyeleri, satranç Odası, I. ve II. kademe öğrenciler için ayrı oyun bahçeleri, GEMS Atölyeleri (Matematik ve Fen Aktiviteleri), spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kütüphane, konferans Salonu ve yemekhane bulunacaktır. İlköğretim okulu; iki bodrum ve üç kattan oluşmaktadır.

Her iki yerleşkede akademik denklik sağlanarak, açılacak sınıfların tüm ders programı, sosyal kulüp etkinlikleri, yaş gruplarına ve mevcut okullarımızla uyumlu olarak planlandı. Finansal destek İTÜ Geliştirme Vakfı’nın yanı sıra İTÜ’lü mezunlar tarafından sağlandı. İTÜ’den aldığı eğitim sayesinde iş yaşamında önemli yerlere gelen mezunlarımız vefa borçlarını hiçbir karşılık beklemeden İTÜ’ye ödemeye devam ediyor. Anaokulu isim hakkı 3 milyon TL, İlköğretim isim hakkı da 6 Milyon TL’ye verilecek.

 

 

   


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)