adscode
adscode

YKS SINAVI ÖNCESİ, SANA VE GELECEĞİNE DAİR MEKTUBUNU OKUMAK İSTER MİSİN?

Merhaba sevgili öğrenci arkadaşım, Üniversite sınavına ramak kaldı. Peki sen, bu sınav için ne kadar hazırsın?

ozkangogercin@outlook.com




Kendine ne kadar güveniyorsun, ya da geleceğin için çok önemli bir adım atacağının ne kadar farkındasın?

Bence, her öğrencinin sınava girmeden önce, kendine bu soruları sorması ve mutlaka cevabını da verebilmesi gerekir.

Çünkü, kendini bilen bir öğrenci, hayatta karşılaşacağı her sınavda, üniversite sınavı dahil, ne yapacağını da çok iyi bilir.

Sevgili öğrenci arkadaşım, şimdiye kadar bir sezon boyunca, hem de  pandemi  gölgesi altında elinden geleni gösterdiğine inan. Şu ana kadar aldığın deneme sınavı sonuçları da, az çok ne kadar emek verdiğinin de bir göstergesidir unutma. Ancak, şunu bil ki, tüm özverilerinin karşılığını alabilmen için önünde sadece iki basamaklı bir sınav kaldı.

O yüzden, şu an hangi durumda olursan ol, öncelikle kendine güven, güven ve güven. Karşına çıkacak hiçbir soruda, kendini asla çaresiz hissetme. Çünkü, sen, defalarca sorular çözdüğün o konuları asla unutmadın, hepsi de hafızan da. Sadece onları doğru zamanda ve yerde kullanmasını bil, yeter. Bir de, hiçbir soruyu ve şıkları üstünkörü okuyup geçme. Unutma ki, birçok öğrenci, bildiği halde, yanlış okuma ve cevaplamadan ötürü puan ya da puanlar kaybediyor.

O güne kadar kendini hem fiziksel, hem psikolojik olarak, çok ama çok iyi hazırla.. Aklından “ben yapamayacağım” kelimesini de asla geçirme. Bu yönde düşüncelere kapılıp, o düşüncelerin esiri olma. Sen özgür bir bireysin ve özgür iraden ile sınava geçecek ve geleceğini seçeceksin. O yüzden, o kadar bilgi ve birikim  ve tecrübene ihanet etme. Geleceğine ve hayalindeki bölüm ve mesleğe odaklan ve onu kazanacağına dair kendine söz ver ve asla pes etme arkadaşım.

Üniversite yerleştirme puanlarını, her sene o sınava giren öğrenciler belirliyor. Yani, tüm bölümlerin puanları her yıl yeniden oluşuyor. Kazanamam dediği bölümü, kazanan birçok öğrenci de, bu dediğimin bir göstergesi. Ancak, tercihleri yapabilmen için de, öncelikle gerekli barajı geçmen ve üzerine de koyman gerektiğini de unutma.  İşte o zaman, tercihlerinde istediğin bölümleri zorlayabilir ve hatta yerleşe de bilirsin. Bunu yapabilmek de senin elinde, çünkü o birikim sende mevcut.

Sonuç olarak, her şey ama her şey,  kişinin kendisinde,  yani senin elinde.  Sınavda işaretleyeceğin şıklar da, senin geleceğini belirleyecek.  Her bir doğru cevap, seni hedefine biraz daha yaklaştıracak. Sen yeter ki, heyecan yapmadan, kendinden emin adımlarla ilerle. İlla ki, her soruyu sıra ile yapacak değilsin, turlama taktiğini kullanarak, zamanı yönetmesini de bil.  Sınavda  göstereceğin  performans, unutma ki, ilerdeki mesleğinde göstereceğin performansa da eşdeğer olacaktır. O yüzden, bu sınavı da mesleğine ilk adım olarak gör. Ve mesleğinde başarı için de ilk adımını bu sınavda at. Geleceğini iste ve onun da peşini asla bırakma.

Çünkü, bu hayat senin hayatın ve gelecek de senin geleceğin. Verdiğin ya da vereceğin kararlar, tüm hayatın boyunca seninle olacak bunu da asla unutma.

Ne kadar çok unutma dedim di mi sana?  Demesem de olurdu aslında, çünkü sen tüm bu dediklerimi zaten biliyorsun ve hiç unutmadın ki. Ben sadece farkına varmanı istedim o kadar sevgili öğrenci kardeşim.

Şimdiden, YKS sınavına girecek, senin gibi tüm öğrencilerimize yürekten başarılar dilerim.

Başarı ve şansınız hep sizinle olsun.

Ve son kez unutmayın ki, ne kadar başarılı olursanız, şansınız da o kadar artar ve sizinle olacaktır.

Güzel bir gelecekte görüşmek dileğiyle…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)