adscode

'2012 Anneler Okulu Projesi' 6 Ayrı Çalışma İle 206 Anneye Ulaştı

2012 Anneler Okulu Projesi altıncı çalışmasında Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Çağlarca Köyü’nde ikamet eden annelere konuk oldu. Düzenlenen etkinliklerde yaşları 32-67 arasında değişen toplam 17 anneye…

'2012 Anneler Okulu Projesi' 6 Ayrı Çalışma İle 206 Anneye Ulaştı
Özel Eğitim
Yılsonuna kadar 225 anneye ulaşılması hedeflenen proje kapsamında, bugüne kadar altı ayrı çalışma ile toplam 206 anne ile bir araya gelindi.  
Annelerin temel sağlık eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ortaklığında hayata geçirilen 2012 Anneler Okulu Projesi altıncı çalışmasını geride bıraktı. Projenin altıncı çalışmasında Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Çağlarca Köyü’nde ikamet eden anneler ile bir araya gelindi. 28 Eylül Cuma günü Çağlarca Köyü’nde gerçekleştirilen etkinliklerde, yaşları 32-67 yaş arasında değişen toplam 17 anneye temel sağlık eğitimi verildi.
Hijyen-özbakım-besin hijyeni eğitimi
TİKAV Proje Sorumlusu tarafından Kendime Değer Veriyorum (KDV) programı kapsamında hijyen-özbakım konularında bilgilendirme yapılırken; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Ana Çocuk Sağlığı Hekimi Ayşe Çöl annelere üreme sağlığı eğitimi verdi. Psikolog Yaşam Yanardağ ise, annelerin sorularını yanıtlayarak, katılımcılarla birlikte EFT-İğnesiz Akupuntur” seansı gerçekleştirdi.  
Doktor Beleş oyunu izlenirken keyfili anlar yaşandı
Etkinliklerin son bölümünde Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen “Doktor Beleş” adlı oyunu anneler tarafından keyifle izlendi. Etkinlikler sonrası yapılan sertifika töreninde ise toplam 17 katılımcı anneye sertifikaları verildi.   
Yılsonuna kadar toplam 225 anneye ulaşılması amaçlanıyor
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde,  Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) finansörlüğünde ve Mersin Valiliği’nin yönlendirmesi ile hayata geçirilen 2012 Anneler Okulu Projesi kapsamında Mersin Toroslar Bölgesi’nde ikamet eden annelere temel sağlık eğitimi veriliyor. Altıncı çalışmasını tamamlayan ve bugüne kadar yapılan çalışmalar ile toplam 206 anneye ulaşılan proje kapsamında, yıl sonuna kadar Mersin’in Toroslar Bölgesi’ndeki 9 ayrı köyde ikamet eden toplam 225 anneye ulaşılması amaçlanıyor. 

www.egitimajansi.com

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)