adscode

Anadolu’nun her bölgesine yarış pistleri yapılsın

Gün geçmiyor ki bu konuda haberler yapılmasın. Hoş bunların haber yapılması da doğru değil. Bilhassa bu kişiler haber konusu olabilmek için de trafikte bu terörü yapıyorlar.

vedatdemirr@hotmail.com




Epey bir zaman bu konuda yazıp yazmamak konusunda kararsızdım. Ancak bilhassa genç neslin arabalara olan hevesi, hız, yarış, heyecan tutkusu ve gösterişli sürüşe ilgisi maalesef zaman zaman trafik terörüne ve elim trafik kazalarına neden oluyor. Pek çok kez trafiğe açık alanda tehlikeli hareketler ile karşılaşıyoruz.

Gün geçmiyor ki bu konuda haberler yapılmasın. Hoş bunların haber yapılması da doğru değil. Bilhassa bu kişiler haber konusu olabilmek için de trafikte bu terörü yapıyorlar.

Düşündüm ki gençler gerek sosyal medyadan etkilenmek suretiyle gerekse deli gibi akan kanlarının da etkisiyle ekstrem sporlarla yönelip adrenalin ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. O zaman neden bu ihtiyaçlarını güvenli olabilecek yarış pistlerinde sergilemesinler.

Yarış pistlerini Anadolu’nun geneline yaymak ve motor sporlarını geliştirmek hiç de fena bir fikir gibi durmuyor. Bu tür pistleri özellikle Anadolu’da geri kalmış küçük illerimizde yapmak iyi olur. Böylece o illerin gelişimine de katkı sağlanmış olur.

Yazımın başında da ifade ettiğim asıl kaygım bu pistlerde rahat hareketler yapacak olan gençlerin acaba bunu kent merkezindeki trafiğe açık alanlara da taşıyıp taşımayacağıdır. Bunda bir vebalim olsun da istemem doğrusu. Ancak iyi bir pist tasarımı, kulüpler, organizasyon ve tanıtım ile bilinçli bir motor sever kitlesi oluşturulursa çok güzel şeyler olabileceği kanaatindeyim. 

Böyle bir çalışma motor sporlarını yaygınlaştıracağı gibi Anadolu’daki küçük iller için de kent kültürü ve hareketliliği açısından hafta sonları için de iyi bir faaliyet olacaktır. Kent merkezlerinde artistik sürüş hareketleri yapmaya çalışan gençler ve motor severler seyirci toplamak istiyor. Neden böyle bir şey pistte tribünlerde motor severler karşısında yapılmasın.

Değişik branşlarda drift gibi artistik hareketler kategorisinde araba ve motor yarışları düzenlenebilir.

 Hafta içi acemi sürücülerin eğitimi için kurs merkezleri ve vatandaşlara hizmet edebilecek hafta sonları da yarışlara tahsis edilecek bu tür pistlerin yapılması hiç de fena olmaz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)