adscode

500 Öğrenci Tramvayda Kitap Okudu

500 öğrenci tramvaya binerek Türk edebiyatının önemli isimlerinin kaleme aldıkları eserleri okudu.

500 Öğrenci Tramvayda Kitap Okudu
Etkinlikler

Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sultangazili çocuklar farklı bir etkinliğe imza attı. Etkinlik kapsamında bir araya gelen 500 öğrenci tramvaya binerek Türk edebiyatının önemli isimlerinin kaleme aldıkları eserleri okudular. Böylece öğrenciler, akranlarına ve büyüklerine kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çektiler.

Sultangazi Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İBB Ulaşım A.Ş işbirliği ile “Sultangazi’de Okuma Yolcusu Kalmasın” adıyla düzenlenen etkinliğe Sultangazi İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, okuma alışkanlığının önemine değindi. Altunay, “Okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla yaptığımız etkinlikte bir buçuk saat boyunca tramvayda kitap okuyacağız. Okumayı çocuklarımıza ve herkese sevdireceğiz” dedi.

Boş zamanların kitap okuyarak değerlendirilmesinin faydalı olduğuna dikkatleri çeken Altunay, “Okumak soylu bir eylemdir. Boş zamanlarımızda, yolculuklarımızda kitap okuyarak eğitim kalitemizi daha da yukarılara çıkaracağız. Geleceğe yönelik güvenimizi ve özgüvenimizi pekiştireceğiz” şeklinde konuştu. 

İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ise öğrencilerin bir araya gelip kitap okumalarının herkese örnek olmasını temenni ettiklerini belirterek “Buradaki çalışmanın büyüklere örnek olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın her gün kitap okumasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Mescid-i Selam durağından tramvaya binen öğrenciler Habibler-Topkapı güzergahı boyunca kitap okudular. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)