adscode

Adobe 30.Yaşını Kutladı

Dijital pazarlama ve dijital ortam çözümleri alanlarında dünya çapında lider firma Adobe, 30. Yaşını kutladı. Sunduğu çözümlerle müşterilerinin tüm kanal ve ekranlarda dijital içerik oluşturmasına, bu…

Adobe 30.Yaşını Kutladı
Haberler



Dünyanınen önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Adobe geçtiğimiz günlerde 30.yaşını kutladı. Yenilikçi çözümleriyle farklı alanlarda kurumların, şirketlerinve profesyonellerin işini kolaylaştıran ve iş süreçlerine tam 30 yıldır değerkatan Adobe, önümüzdeki dönemde de geçmişten gelen büyük birikimini “dijitaldeneyimlerle dünyayı değiştirme” vizyonuyla harmanlayarak geleceğe daha da eminadımlarla yürümeyi hedefliyor.

Birdünya markası haline geldi

Adobe,1982’nin Aralık ayında John Warnock ve Chuck Geschke tarafından kuruldu.Warnock’un ve Geschke’nin kurduğu küçük çaplı yazılımevi bugün artık dünyanındört bir yayında alanının en önemli markasını olarak tanınan büyük bir teknolojidevine dönüştü. Merkezi ABD’nin California eyaletinde San Jose’de bulunan Adobe,dünya çapında 11 bine yaklaşan çalışan sayısına sahip. Şu anda gelirlerininyarısından çoğunun ABD dışından elde eden Adobe’nin bu yönü de şirketin artıkbir dünya markası olduğunun en önemli göstergelerinden biri. Adobe’nin ürünleriaynı zamanda birçok dünya diline de uyarlanmış durumda ve dünyanın dört biryanında kreatif profesyoneller ve bilgi çalışanları tarafından kullanılıyor.

2008 yılından beri ofisiyle deTürkiye’de

Adobe Türkiye’de de 2008 yılından buyana kendi ofisiyle ve alanında uzman ekibiyle birlikte pazarda faaliyetlerinibaşarıyla sürdürüyor. Adobe Türkiye ofisi; 2008’de 3 kişi olarak başladığıyolculuğu bugün hepsi alanının en yetkin isimlerinden olan 15 kişilik ekibiyle sürdürüyor. Adobe’nin 30. yaşını kutlamasıylailgili konuşan Adobe Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü TolunayTomruk, “Adobe olarak 30. Yılımızı kutlamaktan dolayı mutlu vegururluyuz. Bu 30 yıl zarfında Adobe, sunduğu çözümlerle her zaman standartlarıoluşturmuş ve zamanında yaptığı hamlelerle de sektörün standartlarını her zamanbir adım öne taşımıştır” derken, şunları söyledi: “Dijital teknolojilerlesürekli ve hızla dönüşen dünyamızda, Adobe kullanıcılarını bu yeni dünyaya eniyi şekilde hazırlıyor. Adobe olarak son yıllardadijital yayıncılık ve tasarım alanından marka gücümüzü  genişleterek dijitalpazarlama çözümlerini de sunacak şekilde kendimizi yeniden tanımladık.Forrester’in 2012 araştırmasına göre şu an dijital pazarlama çözümlerinde delider konumdayız. Şu anda Adobe içeriğin üretilip, dağıtılması, analizi veparaya çevrilmesi döngüsünü uçtan uca sağlayan bir teknoloji sağlayıcısı olaraktekiz. Adobe olarak pazardaki öncü ve farklı konumumuzu geleceğe ve daha nice 30yıllara taşımak istiyoruz. 2008 yılından bu yana Türkiye ofisiyle birlikte yerelpazarda güçlenen konumumuz da artarak devam edecektir”.

*****

Adobe’nin 30 Yıllık Geçmişinde Önemli Kilometre Taşlarıve Lansman Tarihleri

1984: AdobePostScript, Adobe’nin ilk çözümüydü.

1990: AdobePhotoshop, 1990’da yaratıcılarla buluştu.

1991: AdobePremiere® Pro 90’ların ikinci ürünüydü.

1993:PortableDocument Format (PDF)’in lansmanı yapıldı.

1993: Adobe,Reader çözümünü yarattı.

1993: AdobeAcrobat 1993’un diğer bir flaş lansmanı oldu.

1996: AdobeFlash çıktı ve sektöre damgasını vurdu

1999: AdobeInDesign lansmanı ile Adobe 90’lı yıllara sağlam bir veda yaptı.

2003: AdobeCreative Suite yaratıcıların hizmetinde.

2009: AdobeDigital Marketing Suite ile dijital pazarlamada yeni dönem

2011: AdobeDigital Publishing pazara sunuldu.

2012: AdobeCreative Suite 6 geçen yılın en önemli lansmanlarındandı.

 

Adobe’nin 30 Yılda Yaptığı En Önemli Şirket SatınAlımları

-Adobe 1994’te Aldus Corporation’ı satın aldı.

-Adobe 1995’te Frame Technology Corporation’ı satın aldı.

-Adobe 1999’da GoLive Systems, Inc’i satın aldı.

-Adobe 2002’de Accelio Corporation’ı satın aldı.

-Adobe 2005’te Macromedia’yı satın aldı

-Adobe 2009’da Omniture’ı satın aldı. 


www.egitimajansi.com




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)