adscode

Akademik Odalar Birliği, ÖSYM Başkanı'nı istifaya çağırdı!

Eskişehir Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü Rıza Öztekin, "Sayın ÖSYM Başkanı Ali Demir'i kurumsal görev anlayışı ve sorumluluğunun gereği olarak istifaya davet ediyoruz" dedi.

Akademik Odalar Birliği, ÖSYM Başkanı'nı istifaya çağırdı!
Özel Eğitim

Baro Başkanı da olan Öztekin, düzenlediği basın toplantısında, ÖSYM tarafından yapılan YGS  hakkındaki şifre iddialarının 1 milyon 700 bin genci ve ailelerini kaosa sürüklediğini belirtti. Öztekin, yetkililerin bu konuda yeterli ve net açıklamada bulunmadığını ileri sürdü.

Sınav belirsizliği hususunda yaşanan gelişmelerden kaygı duyduklarını  ifade eden Öztekin, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve ÖSYM, sınav hazırlamak konusunda ileri teknolojiyi kullanarak tüm imkanlarını seferber etmelidir. İlgililer ve YGS, maalesef daha birçok sınavda Anayasa'nın açık düzenlemesine uygun, şüphelere ve şaibelere yol açmayan bir sınavı yapmadıkları veya yapamadıkları, öğrencileri 'öğretim hakkından' yoksun bırakacakları için sorumludur. Ülkemizde sorumluluğun gereği yapılmamakta, kurumlara olana güven azalmaktadır.

YGS yetmezmiş gibi bir de Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) yaşananlar ÖSYM'nin kurum olarak zarar görmeye devam ettiğinin  göstergesidir. Gelinen bu aşamada Birlik olarak Sayın ÖSYM Başkanı Ali Demir'i kurumsal görev anlayışı ve sorumluluğunun gereği olarak istifaya davet ediyoruz." Karikatür: Akşam Gazetesi






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)