adscode

ALES skandalı Meclis’te!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya, “Bunca olayın üzerine, ÖSYM Başkanı’nın görevde kalmasını doğru buluyor musunuz? Kendisinin görevden alınması söz konusu…

ALES skandalı Meclis’te!
Özel Eğitim

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES) hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki(YGS) "şifre" iddiaları ardından, 24 Nisan 2011 Pazar günü gerçekleştirilen ALES hakkındaki iddiaların da kamuoyunda infial yarattığına dikkat çeken Özbolat, şöyle dedi:

“İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapılan ALES’te sınava giren yaklaşık 500 kişi, hatalı soru kitapçığı yüzünden sıkıntılı anlar yaşamıştır. Saat 09.30’da başlaması gereken sınav, soru kitapçıklarının hatalı basılması, soruların eksik, sayfa sıralarının karışık olması nedeniyle başlayamamıştır. Adaylardan birçoğu isyan etmiş ve saatlerce beklemenin ardından sınava girmemiştir.”

“ÖSYM’NİN SINAVLARINDA NEDEN SÜREKLİ SORUN ÇIKIYOR?”

İzmir’de yaşanan bu olayın neden kaynaklandığını, bu konuda herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığını merak eden Özbolat, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Sınavlarda herkese ayrı kitapçık hazırlanmasının nedeni nedir? Bu durumun güvenliğin ihlalinin, yedek kitapçık sayısında sorun yaşanmasının ve kamuoyunda kuşkuyla karşılanmasının haricinde nasıl bir etkisi vardır?

ÖSYM’nin yapmaya çalıştığı tüm sınavlarda neden sürekli sorunlar çıkmaktadır?

Bu kadar hatanın üst üste gelmesine rağmen kamuoyunu tatmin edecek açıklama neden yapılmamaktadır? Özellikle sizin kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalar yapmamanızın nedenleri nelerdir?

ÖSYM Başkanı’nın intihal olayını, göreve getirilmeden önce bilmekte miydiniz? Bu konuda herhangi bir araştırma ve açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

Bunca olayın üzerine, ÖSYM Başkanı’nın görevde kalmasını doğru buluyor musunuz? Kendisinin görevden alınması söz konusu mudur?”

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)