adscode

Anadolu’dan Sabancı’ya transfer!

Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikalar (ALP) Direktörlüğü’ne Prof. Dr. Hasan Mandal getirildi. Çalışmalarıyla uluslararası alanda başarılara imza atan Prof. Dr. Mandal, Anadolu Üniversitesi’nde…

Anadolu’dan Sabancı’ya transfer!
Özel Eğitim

Sabancı Üniversitesi, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar (ALP) Direktörlüğü’nde görev değişikliği yapıldı. Üniversitede düzenlenen bir toplantıyla ALP’in Kurucu Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan görevini Prof. Dr. Hasan Mandal’a devrederek, kendisi “Emeritus Direktör” unvanı ile Sabancı Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı olarak görev yapmaya başladı. 

 

Ulusal ve uluslararası çapta başarılarıyla tanınan Prof. Dr. Hasan Mandal, görev teslimi sırasında yaptığı konuşmada, “Bana bu görev teklif edildiğinde böylesine önemli bir direktörlüğün sorumluluğuna getirilecek olmam nedeniyle çok mutlu oldum. Bundan sonraki süreçte üniversitemizin temel stratejisine ulaşmak ve bir dünya üniversitesi olmak için bugüne kadar başta Anadolu Üniversitesi olmak üzere ulusal ve uluslararası kurumlarda kazanmış olduğum bilgi, beceri ve yetkinliğimi Sabancı Üniversitesi için kullanacağım. Tabii ki bu süreçteki başarı, üniversitemizin misyonunda kuvvetle belirtilen “Birlikte Yaratmak ve Geliştirmek” yaklaşımı ile gerçekleşebilecektir” diye konuştu.

 

Sabancı Üniversitesi’nin ana stratejisinin “Toplumla sürekli etkileşim içinde, sorgulama ile beslenen, uluslararası düzeyde, öncü ve örnek bir öğrenim ve araştırma üssü olmak” yaklaşımının küresel rekabet ortamının tüm gereksinimlerini içerdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Mandal, üniversitenin bir dünya üniversitesi olmayı hedeflediğini, bu kapsamda da bugüne kadar örnek ve öncü olacak çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti ve ekledi:

“Araştırma ve bunun en önemli girdisi olan lisansüstü eğitim süreçleri politikalarının belirlenmesi ve kurumun ilgili birimlerin bu konuda yönlendirilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi, bu ana stratejiye ulaşmada oldukça önemlidir. Sabancı Üniversitesi’nin bunu gözeterek üniversitenin kuruluşunda Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü’nü oluşturmuş olması kanımca gerçekten öncü bir yaklaşımdır. Bunun da ötesinde bu görevi, ülkemizde ve uluslararası platformda tanınan Doç. Dr. Cemil Arıkan’ın üstlenmiş olması ve ekibi ile birlikte şu an ulaşılan nokta gerçekten takdire değerdir.”

 

Araştırma fonlarında Sabancı lider

 

Üniversitenin araştırmada stratejik hedeflerin oluşturulmasına ve buradan üretilen politikaların uygulanmasına destek veren, üniversite araştırma konseyinin sekretaryasını yürüten ALP, aynı zamanda bilimsel ve teknolojik gelişmeleri sosyal ve ekonomik yararlara dönüştürmek amacıyla, araştırma etkinliklerini ve yenilikçilik girişimlerini destekliyor. ALP’in Kurucu Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan, toplantıda yaptığı konuşmada ALP Direktörlüğü’nün çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, Sabancı Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası patentleri olduğunu, halen 21 adet patentin de çalışmalarının yürütüldüğünü, bilimsel yayınlar sıralamasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısının 0,90 olduğunu söyledi.

Sabancı Üniversitesi araştırma fonlarında Türkiye’deki üniversiteler arasında lider olduğuna dikkat çeken Doç. Arıkan, AB 7. Çerçeve Programı’ndan Türkiye’nin toplam olarak 82,4 milyon Euro’luk fon aldığını, bunun 38 milyon euro’luk kısmının üniversitelere verildiğini ve Sabancı Üniversitesi’nin tek başına 6,4 milyon Euro’luk fon ile üniversitelerin aldığı toplam fonun yüzde 15,3’ünü almış olduğunu belirtti. Cemil Arıkan, “Bu veriler ışığında Sabancı Üniversitesi AB 7. Çerçeve Programı kapsamında sağlanan araştırma fonlarında, öğretim üyesi başına yaklaşık 40 bin TL değerindeki araştırma bütçesi ile Türkiye'deki üniversiteler arasında lider konumda yer alıyor.” dedi.

 

Prof. Dr. Hasan Mandal kimdir?

 

1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesini, 1992’de Newcastle Üniversitesi’nden Doktora unvanını aldı. andal, 1992-1994 yıllarında Newcastle Üniversitesi’nde araştırma asistanı ve 1997-1998 yılları arasında Alexander von Humboldt Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Karlsruhe Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak çalıştı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1996’da Doçent, 2001’de Profesör unvanını aldı. Ulusal ve uluslararası pek çok ödüle sahip Prof. Mandal’ın 56’sı SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 100 eseri bulunuyor ve bu eserlerine 650’den fazla atıfta bulunulmuş olup, h faktörü 15'dir. Kendisinin 3 adet uluslararası kapsamda patenti bulunuyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)