adscode

Sağlık bedava, kurs bedava, eğlence bedava… Şimdi Kadıköy’de çocuk olmak vardı!

Kadıköy’de oturan çocuklar, eğitimden sağlığa, kurslardan etüt merkezlerine, onlarca hizmetten ücretsiz yararlanıyor. Tüm bu olanaklardan yararlanmak için tek şart var: Kadıköy’de oturmak.

Sağlık bedava, kurs bedava, eğlence bedava… Şimdi Kadıköy’de çocuk olmak vardı!
Özel Eğitim

 

Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklar, gitar, piyano, keman, bağlama, vurmalı sazlar, dans, bale, resim, drama, halk oyunları gibi alanlarda birebir ücretsiz eğitim alıyor. Merkezde, çeşitli branşlarda, 2 bin öğrenciye ücretsiz hizmet veriliyor. Kadıköy Belediyesi Yaylı Çalgılar ve Gitar Çocuk Orkestraları da burada kurs gören çocuklardan kurulmuş.

 

Hafta içi ve hafta sonu eğitime açık olan Çocuk Sanat Merkezi’nde engelli çocuklar, perküsyon ve vurmalı sazlar, Semiha Şakir Çocuk Yuvası’ndaki kimsesiz çocuklar da bale ve drama kursuna özel olarak getiriliyor. 

 

 

Hem ders çalışıyor hem de boş zamanlarını değerlendiriyorlar

 

Kadıköy Belediyesi’nde 4 ayrı noktada çocuk etüt merkezi bulunuyor. Çocukların eğitim ve öğretimlerine katkıda bulunmak amacıyla açılan merkezlerde, 6., 7. ve 8.sınıflara beş ayrı branş dersleri, 3., 4. ve 5. sınıflara etüt dersleri veriliyor. İnteraktif derslerin de uygulandığı merkezlerden bugüne kadar 2 bin 500 öğrenci yararlanmış. Kütüphane ve bilgisayar odalarının da bulunduğu merkezde, rehber öğretmenler aracılığıyla psikolojik danışmanlık hizmetleri de veriliyor.

 

 

 

 

 

Kültür ve sanatın merkezi

 

Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Nisan 2010’dan itibaren, toplam 104 etkinlikte, 140 bin 951 kişi tarafından ziyaret edilmiş. 

 

 

Sağlıklı dişlerin temeli burada atılıyor

 

Kadıköy’deki tüm ilköğretim okullarında okuyan öğrencilere ücretsiz hizmet veren Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Mart 2007’de hizmete girmiş. Öğrencilerin, belediyenin özel servis minibüsleriyle okullarından alınarak getirildiği poliklinikte, çocuklar taramadan geçirilip, hepsine koruyucu fissür uygulaması yapılıyor; ağızlarında problem olan çocuklar, randevuyla tedaviye alınıyor. Çocuklara ve ailelerine ağız hijyeni ve sağlıklı beslenme konularında eğitimlerin de verildiği poliklinikte, engelliler için de özel bir diş ameliyathanesi bulunuyor. Bu birim Türkiye’nin dört bir yanından gelen engelli öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Kadıköy Belediyesi’nin bu hizmeti 2011 yılında İstanbul Tabip Odası’nın halk sağlığı alanında hizmet veren kişi ve kurumlara verdiği Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’nü kazandı.

 

 

Temiz ve güvenilir yurtlarda kalıyorlar

 

Aysel – Abdullah Öğücü Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Temmuz 2003’ten bu yana hizmet veriyor. İlk yıllarda 300 öğrencinin kaldığı kız öğrenci yurdu, 2008 yılında açılan ek binasıyla 450 öğrenciye barınma olanağı sunuyor. Bilgisayar, etüt odaları gibi öğrencilerin ders çalışmaları için gerekli birimlerin yer aldığı yurt, kızlara temiz ve sıcak bir yuva imkânı sunuyor.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)