adscode

Aşçılık Eğitiminin En Prestijli Okulu MSA’yı Partner Seçti

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ AŞÇILIK OKULU ABD’DEKİ JOHNSON & WALES ÜNİVERSİTESİ, MSA’YI UZUN DÖNEMLİ İŞ ORTAĞI OLARAK SEÇTİ.

Aşçılık Eğitiminin En Prestijli Okulu MSA’yı Partner Seçti
Özel Eğitim


Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası diplomalı profesyonel aşçılık okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) ile dünyanın en saygın aşçılık okulu Johnson & Wales Üniversitesi (JWU) önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında; MSA’da eğitimini tamamlayan öğrencilerin JWU’de eğitimlerine devam ederek üniversite diploması alabilmeleri, JWU’da okuyan profesyonel şef adaylarının MSA’da Türk Mutfağı eğitimi alabilmeleri ve JWU’nun profesyonel aşçılık eğitimi müfredatına Türk Mutfağı konusunun da dahil edilmesi üzerine çalışmalar başlatılıyor. MSA ayrıca, dünyada gastronomi alanında yeni bir çağ açan, kısaca ‘mutfağın bilimle buluşması’ olarak tarif edilen, ‘Modernist Cuisine’ konusunda JWU’nun Avrupa ve Ortadoğu bölgesindeki tek eğitim merkezi olacak.

 

İki saygın okulun işbirliğiyle, MSA ile JWU arasında akademik içerik paylaşımı ve farklı mutfak kültürlerinin tanınması konularında çok etkili bir ar-ge ve paylaşım platformu oluşturulması hedeflendi. Bu işbirliği aşçılık eğitimini MSA’da tamamlayan, ancak ABD’de daha uzun süreli bir eğitimedevam etmek isteyen MSA öğrencileri için, JWU’nun ABD’deki 4 farklı kampüsünde bu imkanı sağlayacak.


 

Anlaşma sürecinde MSA’yı ziyaret eden JWU Aşçılık Fakültesi Dekanı ve Dünya Şefler Birliği (WACS) Master Şefi Karl Guggenmos, “Mayıs ayında yaptığımız ziyarette MSA’nın JWU için mükemmel bir partner olduğuna karar verdik. JWU 40 yıllık tarihinde, bir yemek okulu olmaktan bir gastronomi ve mutfak sanatları üniversitesi olma yolunda uzun bir süreç yaşadı. Ziyaretimizde MSA’nın bizim uzun zamanda katettiğimiz bu yolda çok daha hızlı ilerlediğini görmekten, JWU ile aynı profesyonel ve akademik bakış açısını taşıdığını gözlemlemekten, MSA’nın dinamik yapısını ve potansiyelini deneyimlemekten ve sonuç olarak iki taraf için de çok verimli olacak bir işbirliği yaratmaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz.” diyerek, şu anda iki okul arasında eğitim programı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından 2013’te ortak üniversite eğitimi programına öğrenci kabul edileceğini vurguladı.


MSA-JWU işbirliğinin ilk projesi, 11 Ekim Perşembe günü MSA’da Dekan Karl Guggenmos ve rektör yardımcısı Dr. James Griffin tarafından gerçekleştirilecek olan "Aşçılık Biliminde Yenilikler ve Modernist Cuisine" mutfak demosu ile start alıyor. Demo, bundan sonra akademik müfredatta da yer alacak olan bu yeni akımın, pratik anlamda bir sunumu niteliğini taşıyor.



Mutfak Sanatları Akademisi

2004 yılında kurulan ve Maslak’taki kampüsünde faaliyet gösteren Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), verdiği ayrıcalıklı eğitim ile dünyanın en iyi aşçılık okulları arasında gösteriliyor. MSA bugüne kadar yiyecek-içecek sektörüne üç bini aşkın mezun verdi. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir okul olan MSA, dünyanın en büyük akreditasyon kurumlarının başında gelen İngiltere kökenli City & Guilds tarafından akredite edilmiş ve Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından 2011 yılında “profesyonel mutfak eğitiminde yüksek kalite ödülü” ile ödüllendirilmiş dünyadaki tek okul. MSA mezunları, New York, Londra, Paris, Milano, Dubai başta olmak üzere dünyanın her yerinde önde gelen işletmelerin mutfaklarında görev yapıyor.

 

Johnson & Wales Üniversitesi

1914’te kurulan Johnson & Wales Üniversitesi (JWU); ABD’nin Providence, North Miami, Denver ve Charlotte bölgelerinde kampüsleri bulunan, kar amacı gütmeyen, özel ve prestijli bir eğitim kurumudur. Yenilikçi ve lider bir eğitim kurumu olan JWU; sektör odaklı eğitim ve deneyim ile liderlik ve kişisel gelişim fırsatlarını birleştirerek mesleki başarı ve hayat boyu sürecek kişisel ve entelektüel gelişmeyi teşvik eden birçok lisans ve yüksek lisans programı sunmaktadır. Okulun en çok tercih edilen ve dünya çapında prestije sahip fakültesi Mutfak Sanatları bölümüdür.








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)