adscode

Avrupa Komisyonu Güney Akdeniz Ülkeleriyle Eğitim Alanında Diyalog Başlatıyor

Avrupa Komisyonu, Pazartesi günü Brüksel’de yapılan özel bir tören sırasında AB ve Güney Akdeniz ülkeleri arasında yüksek eğitim ve eğitim programları hakkında bir diyalog başlatıyor.

Avrupa Komisyonu Güney Akdeniz Ülkeleriyle Eğitim Alanında Diyalog Başlatıyor
Haberler
Avrupa Eğitim, Kültür, Çok Dillilik ve Gençlik Komiseri Androulla Vassiliou’nun inisiyatifiyle yapılan etkinliğe, Eğitim ve Kültür Bakanı Yorgos Demosthenous da katıldı. 
Tören sırasında konuşan Komiser Vassiliou, Avrupa Birliğinin, Güney Akdeniz ülkelerinin siyasi, ekonomi ve sosyal kalkınması amacıyla yapılan çalışmalara yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. 
Komiser, Avrupa Birliğin insan hakları, adil devlet, demokrasi ve iyi yönetmenlik prensipleri temelinde yeni bir işbirliğine başladığını ifade ederek Avrupa Birliğinin öncelliklerinden birinin eğitim alanının güçlenmesi olduğunu söyledi. 
Avrupa Birliğinin, Güney Akdeniz bölgesinin daha demokratik ve daha refah bir bölgeye dönüşmesi için çalıştığını belirten Vassiliou, bunun için Avrupa Komisyonu’nun Güney Akdeniz bölgesindeki ülkelere verdiği mali yardımı artırdığını belirtti.
Komiser, Tempus ve Erasmus Mundus programların uygulanmasına işaret ederek Tempus için 12,5 milyon avroluk mali yardımı verildiğini söyledi.
Komiser 2012-2013 yılları kapsayan Erasmus Mundus programı için de 80 milyon avroluk mali yardımda bulunulduğunu açıkladı. 
Vassiliou, Avrupa Komisyonunun Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Fas, Filistin ve Tunus ile yeni bir diyalog başlatmak istediğini, Suriye’nin de ileriki bir tarihte diyaloga katılmaya davet edileceğini söyledi. 
ABHaber

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)