adscode

Babalara 'Çocuklarla İletişim' Kursu

6-11 yaş arasındaki çocukların gelişim düzeylerinin artırılması için babalara, ’Çocuklarla İletişim’ eğitimi verildi.

Babalara 'Çocuklarla İletişim' Kursu
Özel Eğitim

Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin 10 haftalık programında babalara 50 saat eğitim verildi. Eğitimin tamamlanmasının ardından kursa katılan 10 baba, kurs bitirme belgelerini çocuklarının elinden aldı.

Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çorlu Halk Eğitim Merkezi, Hanife Şefik Celep İlköğretim Okulu’nda 6-11 yaş arasındaki çocukların gelişim düzeylerini artırılması için ’Çocuklarla İletişim’ adı altında kurs açtı. Kursa ise sadece 10 baba katıldı. 10 hafta boyunca süren 50 saatlik eğitimin ardından, kursa katılan babalar için okulda kurs bitirme belgesi verilmesi için tören düzenlendi.

Eğitimin çok iyi geçtiğini belirten sınıf öğretmeni Gürkan Güler, "6-11 yaş çocukların gelişimi ile ilgili olarak Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın düzenlediği bir organizasyondur. Bu program dünyada sadece Türkiye ’de yapılıyor. Çocukların eğitimlerini artırmak ve gelişim düzeylerini desteklemek amaçlı bir programdır. Babalara, aile tutumu, demokratik ilişki, empati, olumlu davranış, sosyal duygusal gelişim, zihinsel gelişim, okul, arkadaş ve baba, bedensel ve cinsel gelişim, çocuklar ile zaman geçirmek ve oyun, yaşamzorlukları ve çocuğun sorumluluk kazanması konularında eğitim verildi. Başarılı bir eğitim oldu" dedi.

Kursa katılan babalar ise eğitimi kendilerinde çok fayda sağladığını söyledi. Konuşmaların ardından çocuklar, kurs sonrasında babalarının kendilerine olan ilgisinin artığını belirterek, kurs bitirme belgelerini onlara verdi.

Şubat ayında tekrar kurs açılacağını ve başvuru sayısının daha fazla olmasının beklendiği belirtildi.

milliyet

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)