adscode

‘Yönetici Atamaları Tartışmalı Hale Gelmiştir‘

'Milli Eğitim Bakanlığının eğitim kurumlarına yapacağı yönetici atamaları şimdiden tartışmalı hale gelmiştir. Bakanlığın atama dönemine ilişkin bir kılavuz yayınlamamış olması var olan sorunları arttırmış,…

‘Yönetici Atamaları Tartışmalı Hale Gelmiştir‘
Özel Eğitim

Özellikle müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı atamalarını aynı anda yapmakta ısrar eden bazı il milli eğitim müdürlükleri başvuru sahibi pek çok öğretmeni mağdur edecek bir yaklaşım sergilemektedir. Aynı şekilde anaokullarına yönetici olarak atanmak isteyen sınıf öğretmenlerinin durumu da açıklığa kavuşturulmamıştır. Yapılacak bir yazılı açıklama, yayınlanacak bir genelge ile çözülebilecek bu sorunları Anadolu Eğitim Sendikası olarak bakanlığa iletmiş durumdayız. Resmi başvurumuz aşağıdadır:

AES/ Hukuk Sekreterliği

 

Sayı: 278-12/1138  Tarih: 10/01/2012

Konu: Sınava Dayalı İdareci Atamaları

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

ANKARA

Bilindiği gibi sınava dayalı idareci atamalarının ilgili yönetmeliğe göre ocak ayında duyuruya çıkılıp şubat ayında tamamlanacak şekilde yapılması gerekmektedir.

“MADDE 23 – (1) a) 18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır.”

Yöneticilikleri boş kalan eğitim kurumları için ilgili yönetmelikte:

“MADDE 32 – (1) Eğitim kurumu yöneticilikleri için yapılacak duyurularda yöneticiliği boş olan tüm eğitim kurumları için bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan sıralama esas alınarak duyuru yapılır”. denilmektedir.

İlgili fıkradaki sıralama müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı şeklinde olduğundan her üç idari göreve aynı anda atama yapılması sakıncalar doğuracaktır. Aynı anda atama yapıldığında başka bir kuruma müdür olarak atanacaklardan boşalacak kadrolar öngörülmeyeceğinden müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı başvurusu olanların mağduriyeti söz konusudur.

14.08.2011 tarih ve 652 sayılı KHK ile genel müdürlüklerin birleştirilmesine rağmen sınıf öğretmenlerinin anaokullarına idareci olarak atanabilmeleri konusu açıklığa kavuşmamıştır. Bakanlığımızın ilgili düzenlemeyi ve açıklamayı atama takvimi içinde sınıf öğretmenleri lehine yapması uygun olacaktır.

Yukarıda sayılan hukuki gerekçelere ve mevcut yönetmeliğe rağmen bazı il Milli eğitim müdürlüklerinin aykırı işlemler yaptığı görülmektedir. Yönetici atamalarıyla ilgili Bakanlıkça bu dönem bir kılavuz yayınlanmaması illerin yönetmeliği farklı yorumlamasına neden olmuştur. Sendikamıza ulaşan bilgiler doğrultusunda Elazığ, Kütahya, Balıkesir, Konya, Karabük ve Afyon illerinde sıralama gözetilmeksizin yönetici atama duyurusu çıkarılmıştır. Bu durum hak kayıplarına yol açacağından ivedilikle çözülmesi gerekmektedir.

Atama sürecin zamanında ve adil olarak tamamlanması için bu illerde sırasıyla müdür, müdür başyardımcılığı atamalarının yapılması, boşaltılan yerlere müdür yardımcılığı atamalarının yapılması için duyuruya çıkılması gerekmektedir. İlgili il milli eğitim müdürlüklerinin ivedilikle uyarılması ve konuyla ilgili olarak tarafımıza bilgi verilmesi için gereğini arz ve talep ederim.

Cansel GÜVEN

Genel Başkan

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)