adscode

'Bilgi Çağında Eğitim' Konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ersin Altıntaş, eğitim sisteminin insanların ufuklarını genişletmesi gerektiğini söyledi.

'Bilgi Çağında Eğitim' Konferansı
Özel Eğitim
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim  Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altıntaş,  eğitim sisteminin insanların ufuklarını genişletmesi gerektiğini söyledi. 

Yeşilyurt Lisesinde düzenlenen "Bilgi Çağında  Eğitim" konulu konferansta konuşan  Altıntaş, insanlığın tarih boyunca 4  kültür devresinden geçtiğini bildirdi. 

İnsanlığın avcılık ve toplayıcılık, tarım, sanayi ve bilgi  kültürü dönemlerinden geçtiğini belirten 
Altıntaş, şöyle konuştu: 

"İnsanlığın yaşadığı bu 
kültürlerin kendine ait bir insan tipi ve insan  eğitimi, ayrıca bir paradigması (dünyayı algılaması) vardır. İnsanlık  tarihinin çok önemli bir aşaması olan sanayi  kültürü döneminde birçok yenilik, gelişme ve ilerleme olmuştur. Ancak sanayi toplumu uzmanlaşmaya aşırı önem vermiş,  hayatın ve toplumun  farklı alanlarıyla ilişki kuramamıştır. Ayrıca, bilim ve tekniğin olumsuz tesirleri o dönemde fark edilememiştir.  Eğitim sistemi, insanların ufuklarını genişletmeli ve  eğitim kurumlarında yetişen insanlar dünyaya daha geniş pencereden bakabilmelidir.  Eğitim kurumlarında yetişen insanlar  farklı konular ve farklı alanlarda  bağlantı kurabilmelidir.  Eğitim kurumları,  farklı bakış açılarına sahip insanlar yetiştirmelidir."

Bilgi çağı insanının mutlaka kitap okuması gerektiğine dikkati çeken 
Altıntaş, " Eğitimin insanın özüne uygun  olması ve kabiliyetlerini geliştirmesi gerekir. Picasso küçük yaşındayken, annesi onun din adamı, babası ise general olmasını istiyordu. Ancak Picasso ressam oldu" dedi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)