adscode

Bilişim Öğretmenleri ve Atama Sorunları

Bilişim öğretmenleri, üniversiteye girişte yüksek puan almalarına rağmen atanamadıkları için tepkili.

Bilişim Öğretmenleri ve Atama Sorunları
Özel Eğitim








"Diğerarkadaşlarım gibi 2010 yılı Bilgisayar Öğretmenliğiprogramından mezun oldum. 3 yıldır sebepsiz ve boşu boşuna işsizdolaşıyor ve idealimdeki meslek olan öğretmenliği yapamıyorum.Üniversiteyi kazandığımız ve okuduğumuz  2005-2010yılları arasında Bilişim Öğretmenliklerinin puanlarının nekadar yüksek olduğunu biliyorsunuz ve bilmeyenlerinde tekdirinebırakarak incelmelerini isterim. 

Bugün el üstünde tutulan birçokmesleği rahatça kazanabileceğimiz halde biz bilişimöğretmenliğini tercih ederek iadelerimizi gerçekleştirmeyeçalıştık. Ancak ne yazık ki bilinçsiz bilgisiz ve ayak üstüpolitikalar yüzünden 2005-2010 yıllarında okumuş kazanmış enyüksek puanlarla ve üstün üniversite eğitimi ve başarısıylabitirmiş kocaman nesli kaderine terk ettiler. 

Günümüzde  0matematikle matematik bölümünü kazananı da,0 fizikle fiziköğretmenliğini kazananı da öğretmenlik okuyup başka alandanatananı da çarpık ve bozuk bu eğitim sistemini de kabullenmiyorve geri dönüşü olmayan bir uçurumun dibinde olduğumuzu dabelirtmek istiyorum. 

Teknik öğretmenler ve sorunlarını da en azbizim kadar biliyorsunuz.  Bize mühendislik hakkı  tanındıve sınava girdik . 87,5 gibi bir puanla gene de başarılarımızıispatladık. Bilgisayar bölümünden mezun arkadaşlarımızın çoğuiyi bir puan aldı. Mühendis olmaya oluruz iyi de alanımızdabaşarılı oluruz ancak biz zaten mühendisliği daha önce dekazanabilirdik bizim idealimiz öğretmenliği mutlu bir şekildeyapabileceğimiz bir okula atanmak. Bu kadar başarılı ve alanındauzman zamanında liselerin en iyi öğrencileri olan üniversitede deüstün başarı gösteren kocaman bir nesli yok etmek kaderinebırakmak  inanın ülkenin geleceği açısından telafisiolmayan bir hatadır. 

Anlatacak sorun çok çözüm yolları daçeşitli  platformlarda dolaşıyor. Türkiye’de en az67000 okulun olduğunu ve atanmış bilişim öğretmen sayısının15000 civarında olduğunu ve bunların içinde alan değiştiren veidareci olanın da olduğunu biliyoruz. Yani en az 40000 okulda hiçbilişim öğretmeninin olmadığını da biliyoruz. 

BİZİMÖNCELİKLİ OLARAK İSTEDİĞİMİZ TABİKİ KENDİNİ ÖĞRETMENLİĞEADAMIŞ HERKESİN KOŞULSUZ ATANMASI. ANCAK MEVCUT OLANAKLAR BUNA ELVERMİYORSA DA BİLİŞİM ÖĞRETMENLİĞİNDEN EN AZ 2500 ALIMINOLMASI. 

Bu kadar başarı ve  emeğe rağmen ve ispatlanmışbaşarılarımıza rağmen  halen geleceğimizin belirsizolmasını kabullenmiyor ve REDEDİYORUZ."



Sizlerde görüşlerinizi editor@abbasguclu.com.tr adresine gönderebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)