adscode

Çocuklar mesleği ansiklopedisinden öğreniyor

TEGV, çocukların iş ve meslekleri yakından tanıyabilmeleri için ''Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum'' ansiklopedisi hazırladı. Türkiye'de ilk olan ansiklopedide, 300 meslek mensubunun görevi, çocukların…

Çocuklar mesleği ansiklopedisinden öğreniyor
Özel Eğitim

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) 6, 7 ve 8. sınıfa devam eden öğrencilere yönelik VISA Europe'nin katkılarıyla yürüttüğü ''Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum'' projesi kapsamında yayımladığı ansiklopedide, iş dünyasını daha yakından tanıtabilmek amacıyla belirli bir eğitim ya da ustalıkla elde edilen mesleklerin yanında iş yaşamında alınabilecek çeşitli rollere ve görevlere yer veriliyor.

Aslı Aydın Özdemir ve Yaprak Kaymak'ın yazdığı, Barış Hasırcı'nın resimlediği ansiklopedi, şimdilik projeye katılan çocuklara dağıtılıyor. Ansiklopedinin gelecek dönemde satışa sunulması planlanıyor.

KARİYER OLANAKLARINI KEŞFEDECEKLER

TEGV Semahat-Dr. Nusret Arsel Eğitim Parkı Yöneticisi Olçum Kavruk, projenin amacının çocukları bireysel özelliklerini ve aynı zamanda eğitim ile kariyer olanaklarını keşfetmeleri üzerine bilinçlendirmek ve onlara farkındalık kazandırmak olduğunu söyledi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)