adscode

İTÜ, Illinois Üniversitesi ile ortak eğitim verecek!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ABD’nin prestijli üniversitelerinden University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) ile 3 + 2 modelinde uluslararası ortak lisans ve yüksek lisans programları için…

İTÜ, Illinois Üniversitesi ile ortak eğitim verecek!
Özel Eğitim

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ABD Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi ile yapılan protokole göre 3. Sınıfı tamamlayan tüm İTÜ İnşaat Mühendisliği lisans öğrencileri şartları sağlamaları durumunda; 2 yıl UIUC'de okuyup İTÜ'den lisans; UIUC'den ise yüksek lisans diploması almaya hak kazanacaklar.

Yaklaşık 100 ülkeden 41.000'den fazla öğrencisiyle farklı ve zengin bir kültürel deneyim sunan UIUC’de birçok lisans ve lisansüstü eğitim progamı bulunmakta. Teorik ve uygulamalı alanda önemli araştırmaların yürütüldüğü Illionis Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü, U.S. News and World Report’un Ağustos 2010'da yayınladığı ‘‘2011 America's Best Colleges’’ adlı araştırmasında lisans eğitiminde ABD’de birinci yüksek lisans eğitiminde ise ABD’de ikinci sırada yer almakta.

Söz konusu uluslararası isbirligi anlasması ile ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, İTÜ ve UIUC’nin; kendini eğitimde mükemmelliğe, ulusal ve uluslararası büyüyen araştırma merkezleri olarak bilgiler yaratıp yaymaya adadıklarını belirterek, İnşaat Mühendisliği alanında lisansta ABD’de 1.’si, yüksek lisansta ise ABD’de 2.’si olan UIUC ile yapılan anlaşmanın birçok İTÜ’lüye büyük faydalar sağlayacağını iletti. Prof. Dr. ŞAHİN, İTÜ – UIUC uluslararası iş birliği anlaşmalarının gelişiminin UIUC’ye gitmiş başarılı İTÜ öğrencileri sayesinde, daha fazla İTÜ öğrencisine eğitim vermek isteyen UIUC girişimi ile olduğunu belirtti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)