adscode

Darrüşşafaka sınavlarına son başvuru 25 Mayıs!

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamasıyla sosyal anlamda önemli bir misyon edinen Darüşşafaka’nın sınavları bu yıl 20 ilde yapılacak. Son başvuru tarihi ise 25 Mayıs...

Darrüşşafaka sınavlarına son başvuru 25 Mayıs!
Özel Eğitim

Babası hayatta olmayan ve maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencilere ilköğretim dördüncü sınıftan liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı kolej eğitimi veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bu yıl 20 ilde sınav yapıyor.

 

Pek çok ilde Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, kurumun tanıtılmasının yanı sıra eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi hakkında veli ve öğrenciler bilgilendirildi. Toplantılarda Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetlerinden de söz edildi.

 

Her yıl sadece 120 öğrenci alan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın bu yıl; Adana, Afyon, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Malatya, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Van’da düzenleyeceği sınava Anadolu’nun farklı şehirlerinden katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri de Darüşşafaka tarafından karşılanıyor.

 

Her ilin en başarılı öğrencisini İş Bankası okutuyor

 

Darüşşafaka’nın en büyük kurumsal destekçisi İş Bankası, “81 İlden 81 Öğrenci” projesi kapsamında her ilin en başarılı öğrencisini okutuyor. 2008-2009 yılı öğretim yılında başlayan işbirliği kapsamında, Darüşşafaka sınavını birinci olarak kazanan 81 öğrencinin tüm giderleri Banka tarafından karşılanıyor. Her yıl 81 yeni öğrenci ile devam eden proje kapsamında Banka’nın desteği, öğrencilerin üniversite öğrenimleri boyunca da sürdürülüyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)