adscode

Darüşşafaka Sınavları İçin Geri Sayım Başladı

Babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine liseyi bitirinceye kadar parasız ve yatılı eğitim veren İstanbul’daki Darüşşafaka Eğitim Kurumları, okul…

Darüşşafaka Sınavları İçin Geri Sayım Başladı
Özel Eğitim

 

 

İstanbul Maslak’taki kampüsünde, tüm öğrencilere parasız ve yatılı İngilizce eğitim veren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı için hazırlıklara başladı.

 

Bu yıl Türkiye genelinde 22 ilde yapılacak tanıtım toplantıları için Aydın, Denizli, Konya, Afyon, Eskişehir, Kütahya, Samsun, Kayseri, Balıkesir, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ağrı, Erzurum, Adana, Kahramanmaraş, Van, Bitlis, Malatya ve İstanbul illeri seçildi.

 

Okula giriş sınavları bu illerde belirlenen okullarda 27 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

 

 

Öğrencilerin tüm masrafları karşılanıyor

 

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı, İngilizce eğitim veriyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor.

2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 927 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

 

Darüşşafaka Eğitim Kurumu temsilcileri, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetimi ve İş Bankası yöneticilerinin katılımıyla düzenlenecek toplantılarda Darüşşafaka’da öğrencilere sunulan imkânlar hakkında öğretmenlere ve velilere bilgi verilecek. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan, yetenek ölçümüne dayalı sınav sistemi öğretmenlerle paylaşılacak. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer alacak.

 

 

Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

 

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasında düzenlenen anlaşma paralelinde Türkiye İş Bankası sosyal sorumluluk projesi “81 İlden 81 Öğrenci” kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderleri Türkiye İş Bankası tarafından karşılanıyor.

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR

T.C vatandaşı,

Babası hayatta olmayan,
Ailesinin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan,

Ocak 2002 sonrası doğmuş (Yaş düzeltmesi geçersizdir),
2011 – 2012 eğitim-öğretim yılında 3. sınıf öğrencisi olan,
Sağlık ve diğer yönlerden, yatılı okula kabulüne sakınca bulunmayan,
öğrencilerin aday kaydı için müracaatları uygundur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaylı bilgi için www.darussafaka.org / www.darussafaka.k12.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)